Muista autovakuutus itsesi ja autosi vuoksi

Illat pimenevät ja syyskelien aika koittaa pian. Autoilijan kannattaa palautella mieleen pimeän ja liukkaan ajon muistisäännöt – jotta talvi ei tänä vuonna yllättäisi. Ennakoiva ajotapa on hyvä ohje kelille kuin kelille. Turvallisuutta lisäävät myös oikea tilannenopeus ja turvavyön käyttö. Riittävä turvaväli muihin tiellä liikkujiin on erittäin tärkeä turvallisuustekijä myös huonolla kelillä.

Turvavälin riittävä pituus perustuu ensisijaisesti ajettuun nopeuteen. Liikenneturvan nyrkkisääntö on, että peräkkäin ajavien ajoneuvojen välissä tulisi hyvilläkin keliolosuhteilla olla sama metrimäärä kuin mittarissa lukema: 80 kilometrin tuntivauhdilla siis 80 metriä ja satasen vauhdissa sata metriä. Esimerkiksi rankkasateella on syytä jättää edellä ajavaan vielä reilumpi väli.

Vaikka itse ennakoisi ja pitäisi turvavälit, aina ei voi välttyä kolarilta. Autovakuutus eli kasko ja pakollinen liikennevakuutus yhdessä korvaavat autollesi tai sen varusteille sattuneita vahinkoja sekä vastapuolen henkilö- ja esinevahinkoja.

kuva_advertoriaaliin2

Kaskolla on väliä 

Kaskovakuutusta valittaessa tuliterälle autolle tarjotaan LähiTapiolassa aina Loistokaskoa, joka antaa laajimman mahdollisen turvan. Kaskovakuutuksia on eri tilanteet huomioiden neljä erilaista, ja vertailu on helppoa.

– Kaskoa valitessa kannattaa käyttää hetki miettimiseen, millainen vakuutus sopii tarpeeseesi ja tilanteeseesi parhaiten. Vertailu voi näkyä myös laskussa. LähiTapiola tarjoaa syyskuun 2016 loppuun saakka henkilöautolle kaskovakuutuksen ensimmäiseksi vuodeksi puoleen hintaan. Etua saat myös liikennevakuutuksen hinnasta, kun ostat vakuutuksen verkosta. Alennusta saa 10 prosenttia ensimmäisen vuoden maksusta. Haluamme kannustaa asiakkaitamme hankkimaan autolleen ja itselleen oikeanlaisen turvan, sanoo LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

Kun otat LähiTapiolan verkkokaupasta autovakuutuksen 30.9. mennessä, saat 50 %:n alennuksen kaskosta ja 10 %:n alennuksen liikennevakuutuksesta ensimmäisen vuoden vakuutusmaksuista. Osta täältä.

Kolarin sattuessa Bonusturva takaa satojen eurojen säästön

LähiTapiolassa yksityiskäyttöisten autojen liikennevakuutuksissa ja yksityiskäyttöisten henkilö- ja pakettiautojen kaskovakuutuksissa on erityinen Bonusturva, joka varmistaa, että bonukset eivät laske, vaikka kolari sattuisi. Ansaitset Bonusturvan kolmen vuoden kolarittomalla ajolla.

Bonusturvan etu on tuntuva: Jos esimerkiksi kolhaiset toista autoa parkkipaikalla, pienikin jälki voi aiheuttaa suuren loven lompakkoon. Jos sinulla on vakuutuksissasi täydet 70 prosentin bonukset, ilman Bonusturvaa ne laskevat 50 prosenttiin – ja vakuutusmaksut nousevat useaksi vuodeksi.

Bonusturva palkitsee siis huolellisesta ajosta ja tulee vastaan, jos kolari kaikesta huolimatta sattuu.

Bonusturva sisältyy yksityiskäyttöisten auton liikennevakuutuksiin automaattisesti, kun olet nauttinut täysistä 70 prosentin bonuksista kolme vakuutuskautta. Kaskovakuutuksessa Bonusturva sisältyy laajoihin kaskoihin, kun on ajanut kolme vuotta ilman kaskovahinkoa. Etu koskee yksityiskäyttöisiä henkilö- ja pakettiautoja. Loistokaskoon kuuluvat myös laaja sijaisautovakuutus ja eläintörmäysvakuutus.

Turvallista matkaa!

Muista kolaripaikalla:

  • Aina kolareissa ei vältytä henkilövahingoilta. Henkilövahingot korvaa vahingon aiheuttaneen osapuolen liikennevakuutus.

  • Jos kolari sattuu työmatkalla tai -ajalla, henkilövahinko käsitellään ensisijaisesti työnantajan tapaturmavakuutuksen perusteella.

  • Kolaripaikalta on aina syytä soittaa 112:een ja toimia ohjeiden mukaan.

  • Ensiaputaidot tai esimerkiksi alkusammutustaidot voivat olla kolaripaikalla ensiarvoisen tärkeitä.

  • Kolaritilanteeseen voi varautua myös sillä, että hankkii autoon käsisammuttimen ja huolehtii sen toimintakunnosta säännöllisesti.

Avuksi LähiTapiolan korvauspalvelu ja hätäpalvelu

Jos hyvin käy, kolarissa vältytään henkilövahingoilta ja vain auto vaurioituu. Tällöin voit soittaa LähiTapiolan korvauspalveluun tai palveluajan ulkopuolella hätäpalveluun. Siellä neuvotaan, miten matkaa pääsee jatkamaan, ja jos auto on ajokelvoton, järjestetään hinausauto hakemaan auto.
Voit tehdä vaurioituneesta ajoneuvosta vahinkoilmoituksen verkossa tai soittaa LähiTapiolan korvauspalveluun. Sieltä ohjataan lähimmälle korjaamolle, jossa tarkistetaan ajoneuvon vahingot.

Lue lisää: www.lahitapiola.fi/kasko

LähiTapiola Pohjoinen on 100 % asiakkaidensa omistama, kokonaisvaltaista elämänturvaa tarjoava vahinkovakuutusyhtiö. Henkilö-, maatila- ja yritysasiakkaamme saavat vahinko- ja henkivakuuttamisen sekä sijoittamisen ja säästämisen palvelut henkilökohtaisesti ja paikallisesti. Kumppaneidemme kautta tarjoamme myös työeläke- ja pankkipalvelut. Olemme yksi LähiTapiola-ryhmän 20 itsenäisestä alueyhtiöstä.

Lahitapiola_POHJOINEN_RGB_sininen

 

Artikkeli on Lähitapiolan tuottamaa kaupallista sisältöä.