Talvikauden avajaisissa rinteet auki ja ohjelmaa koko perheelle

Rukan talvikauden virallisia avajaisia juhlitaan perinteiseen tapaan isänpäiväviikonloppuna, jolloin pääsee jo hiihtämään ja laskemaan Rukan rinteille. Tämän lisäksi avajaisviikonloppuna on tarjolla ohjelmaa koko perheelle ja innokkaille harrastajille enemmän kuin koskaan aiemmin.

–Meillä on jo lunta ja on aika poikkeuksellista Suomessa, että jo marraskuun alussa on mahdollista päästä laskemaan ja hiihtämään. Lokakuun alussa on auennut kaksi rinnettä ja nyt pakkasten alettua pyritään saamaan mahdollisimman monta rinnettä auki avajaisviikonlopulle, tapahtumatuottaja Jussi Saarinen kertoo.

Avajaisten ohjelmassa on huomioitu kaikenikäiset. Nuorisoa viihdyttämään paikalle on kutsuttu tubettajia, Miklu ja MiskaMH, joita pääsee jututtamaan. Lauantaina käydään Rukan ensimmäiset nappulahiihtokisat yhteistyössä Kuusamon Erä-Veikkojen kanssa. Perinteisen hiihtotyylin kisat hiihdetään ensilumen ladulla.

Saarisen mukaan suosituin rinneohjelma on jo pitkään ollut kaikenikäisille soveltuva Tunturin tupla -laskukisa, jossa nimensä mukaisesti kilpaillaan kaverin kanssa siitä, kumpi on nopeammin alhaalla.

Pikku G ja Reino Nordin iltaohjelman tähtiä

Vaikka avajaisviikonlopun tapahtumat ovat perhepainotteisia, iltoja viihdyttämään on saatu tämän hetken vetovoimaisimpia artisteja. Perjantai-iltana Pisteen lavalle nousee Reino Nordin, kun taas lauantaina samassa paikassa esiintyy Pikku G.
Lisäksi ohjelmasta löytyy niin stand upia, musiikkia kuin elokuviakin. Esimerkiksi Hanki Baarin laskuleffaillassa on kovimmat kotimaiset uutuudet ensi-illassa sekä niiden tekijät tavattavissa.

Saarinen itse on järjestämässä avajaisia nyt toista kertaa.
–Kyseessä on yksi tunturin perinteisimmistä tapahtumista, joten onhan tämä tärkeä juttu itsellenikin.

Ruka Nordic kannattaa kokea paikanpäällä

Marraskuun loppupuolella kannattaa suunnata pohjoismaisten hiihtolajien talvikauden avaukseen, Ruka Nordiciin. Paikalle ei kuitenkaan tarvitse tulla ainoastaan kisaturistiksi, sillä tapahtuma on hyvä mahdollisuus nauttia itsekin ulkoilusta. Saarisen mukaan tapahtumassa on kansainvälisen urheilujuhlan tuntua.

–Suomalainen hiihto on kovemmassa huudossa kuin koskaan sen jälkeen, kun Lahden skandaalista on selvitty. Suomalaiset ovat kovassa vireessä ja on erittäin todennäköistä, että menestystä tulee, Saarinen arvelee.

Tänä vuonna tapahtumassa huomioidaan ympäristö entistä määrätietoisemmin: Lähes kaikki kisakävijöiden käyttämät kertakäyttöiset muoviastiat korvataan biohajoavilla vaihtoehdoilla. Muovijätteen määrää saadaan pienennettyä arviolta noin 60 prosenttia.

Ympäristön huomioiminen näkyy tapahtumassa myös muilla tavoilla. Esimerkiksi lauantai-illan perinteinen ilotulitus on päätetty jättää ympäristösyistä tänä vuonna pois ohjelmasta.

Uusi maisemagondoli helpottaa liikkumista alueella

Yksi talvikauden kohokohdista on maisemagondoli Village-2-Valley:n avautuminen yleisölle. Gondoli saadaan käyttöön marraskuun aikana. Itsenäisyyspäiväviikonloppuna juhlitaan virallisesti sekä gondolia että uusia hissejä. Tunturin yli kulkeva Village-2-Valley-maisemagondoli yhdistää Ruka Valleyn alueen nykyisen kävelykylän palveluihin. Itsenäisyyspäivästä lähtien maisemagondoli pyörii myös iltaisin aina iltayhteentoista asti.

–Gondolista on huikeat näkymät esimerkiksi Kitkajärven suuntaan ja Rukan ympäristöön. Vaikka ei olisi laskettelusta kiinnostunut, hissillä pääsee ihailemaan myös maisemia, rinnetoiminnan kehityspäällikkö Otto Lintunen kertoo.

Eturinteille nousee puolestaan tuliterä VillageExpress-tuolihissi sekä kokonaan uusi rinne. Myös tuolihissillä voi matkustaa jalankulkijat kaikkina vuodenaikoina.

–Gondolihissi toimii uudentyyppisenä joukkoliikennemallina. Kesällä myös maastopyöräilymahdollisuudet paranevat, kun hississä voi kuljettaa pyöriä.

Itsenäisyyspäivänä lasketaan soihtujen valoissa

Itsenäisyyspäivä ja sen jälkeinen pitkä viikonloppu on erinomainen mahdollisuus viettää aikaa rinteillä. Lintusen mukaan torstaista lauantaihin järjestetään lapsiperheille suunnattua ohjelmaa Stiga-kisasta ulkoilmadiscoon. Itsenäisyyspäivä huipentuu ilotulitukseen ja soihtulaskuun.

8. joulukuuta avataan myös kumparelaskun maailmancupkausi aivan Rukan ytimessä.

Yli 200 päivää lumilla!

ALKUTALVEN OHJELMAA

Isänpäiväviikonloppuna 9.–11. marraskuuta vietetään Rukan talvikauden virallisia avajaisia, jolloin pääsee jo hiihtämään ja laskemaan Rukan rinteille. Tämän lisäksi ohjelmaa on monipuolisesti koko perheelle nappulahiihdoista tubettajatapaamisiin.

Lue lisää: Rukan talven avajaiset 

22.–25. marraskuuta Rukalla järjestetään pohjoismaisten hiihtolajien talvikauden avaus, Ruka Nordic, jossa on kansainvälisen urheilujuhlan tuntua.

Lue lisää: FIS Ruka Nordic

Myös itsenäisyyspäivänä ja sen jälkeisenä viikonloppuna 7.–9. joulukuuta on luvassa monenlaista ohjelmaa. Yksi talvikauden kohokohdista on maisemagondoli Village-2-Valley:n avautuminen yleisölle. Gondolin kyytiin pääsee kuudella eurolla, meno-paluun saa 10 eurolla ja päivälipun 20 eurolla.

Lue lisää: Rukan Itsenäisyyspäivän vastaanotto 

Artikkeli on Rukan tuottamaa kaupallista sisältöä.