Rukan Pride-kulkueessa lasketellaan sateenkaarilippujen kanssa

Ruka Ski Pride on Suomen ainoa sateenkaarikansan yhdenvertaisuutta korostava laskettelutapahtuma. Rukan Ski Pride -viikonloppu tuo kylään kevättalven parhaat bileet ja ainutlaatuisen tunnelman aivan jokaiselle osallistujalle.

Ski Pride –tapahtuma järjestetään Rukalla 4.-7. huhtikuuta. Pride-tapahtumat edistävät kansainvälisesti tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta. Rukan kylä verhoutuu tapahtumaviikonloppuna sateenkaarilippuihin ja tempaantuu tunnelmaan, joka ei tunne syrjintää. Tapahtumakoordinaattori Jussi Saarinen Ruka-Kuusamon matkailusta sanoo, että yhdenvertaisuus on tärkeä arvo Rukalla joka ikisenä päivänä.

”Pride-viikonloppu on kenties paras tapa tuoda siihen sitoutumista esille ja ihan suoraan korostaa, että täällä kaikki kohdellaan tasavertaisesti.”

”Ja tietysti Ski Pride-viikonloppu tarkoittaa sitä, että silloin kylässä ja tunturissa on kevään parhaat bileet joita ei kenenkään kannata missata”, hän jatkaa.

Rukalle saapuu nimittäin HLBTIQ-skenen kirkkaimmat kansainväliset nimet. Bileiden ääniraidasta vastaavat L-Koodi –sarjan Maxina tunnetuksi tullut ja sittemmin DJ:nä maailmalla ahkerasti kiertänyt Daniela Sea ja Tosielämän L-koodi –realityn tähti, muusikko ja MC Kiyomi Valentine.

Klubirytmiä tuovat Ruotsin tunnetuimpien Gay-klubien omistaja DJ Bernhard, Europride 2018:n virallinen DJ Gunn Lundemo sekä Europrideä aiemmin johtanut DJ Katie Kace. Kasaritunnelman takaa kymmenien tuhansien katsojien keikkoja vetänyt tribuuttishow Modern Talking Reloaded. Kattauksen viimeistelee Ruotsin tunnetuin Drag Queen Admira Thunderpussy.

”Esiintyjäkaarti on todella kansainvälinen ja värikäs kevätmeininki on juuri oikea kaikille, jotka haluavat olla osaltaan tasa-arvon sanansaattajia.”

Pride-tapahtumien sydän on aina sateenkaarilippujen koristama kulkue eikä Ruka Ski Priden tunturimiljöö tuo tähän poikkeusta. Lauantai-iltapäivän laskettelukulkue on kerännyt satoja osallistujia jokaisena vuotena.

Stigalla yhtenä rintamana

Saarinen vinkkaa, että mäkeen pääsee Rukalla myös ilman minkäänlaista laskettelutaitoa. Rukalla rajataan talven mittaan lauantaista torstaihin kolme rinnettä ainoastaan rattikelkkailijoille. Rattikelkkailu on mahdollista lauantaista torstaihin klo 19.30-21.30 välisenä aikana. Mäkeen pääsee gondolilla vaikkapa Pisteestä vuokrattu Stiga mukanaan.

Pride-viikonloppuna maksuttomassa Stiga Ride with Pride –kisassa on kolme sarjaa lapsille, aikuisille ja tandem-kaksikoille.

”Rattikelkalla pääsee kokemaan rinteet vaikkei muuten laskettelisikaan. Onhan se aivan mielettömän hauska aktiviteetti nyt, kun siihen on vielä luvallinen mahdollisuuskin!”

Pride-viikonlopun yksi keskipisteistä on Saaruan päälle, Gondolin väliaseman vierelle nouseva kevätajan pop-up –baari, jonka avajaisia juhlitaan Ski Priden siivittämänä. Erilaisten kisojen ja artistiesiintymien lisäksi baari on erinomainen kohtauspaikka. Tunturin laen bilekeskukseen pääsee gondolihissillä vaivattomasti myös ilman lasketteluvälineitä.

Ne tosin kannattaa napata mukaan vaikka jostain useista vuokraamoista, sillä Vuosseli-rinteen alla järjestetään speed dating – tapahtuma. Sen kolmen minuutin treffeiltä voi löytää vaikkapa lasketteluseuraa viikonlopuksi sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen katsomatta.

Kuvat: Simo Vilhunen