Kuka sen teki?

Nainen katoaa mystisesti tunturin lumituiskuun jälkiä jättämättä. Todisteet antavat ymmärtää, että lähtö kävi äkkiä eikä vapaaehtoisesti…

Ruka ja Kaleva järjestävät yhteistyössä kirjoituskilpailun kaikille Kalevan lukijoille tulevan Nordic Noir – rikoskirjallisuusfestivaalin hengessä. Pohjoinen mielenlaatu saa ja pitää kuulua näissä lyhyissä novelleissa, jotka parhaimmillaan seikkailevat tutuissa pohjoisissa maisemissa.

Näin osallistut

Kirjoita max. 2 000 sanaa sisältävä dekkarinovelli. Lähetä se viimeistään 6.1. osoitteeseen markkinointi@kaleva.fi. Rukan ja Kalevan edustajista koostuva raati valitsee kuusi parasta kirjoitusta, ja ne julkaistaan Rukalla tapahtuu -verkkosivuilla Kaleva.fi :ssä. Kirjoituksia voi lukea ja äänestää Rukalla tapahtuu – sivuilla 10.-13.1. Kalevan lukijat äänestävät yleisösuosikin ja raati valitsee pääpalkinnon voittajan. Voittajat julkistetaan 14.1.2019.

Palkinnot

Voittajakirjoittaja saa kaksi lippua Nordic Noir -tapahtumaan sekä
rikoskirjallisuusfestivaalin kirjailijavierailijoiden uusimmat kirjat
signeerauksilla.

Yleisöäänestyksen voittajakirjoittaja saa palkinnoksi
kaksi lippua Nordic Noir -tapahtumaan. Äänestäneiden kesken
arvomme Kalevan tuotepalkintoja.

Mikä Nordic Noir?

Nordic Noir -rikoskirjallisuusfestivaali Rukalla 18.-20.1.2019. Nordic Noir on Suomen ensimmäinen puhtaasti pohjoismaiseen rikoskirjallisuuteen keskittyvä kansainvälinen kirjallisuusfestivaali. Nordic Noir tuo Rukalle pohjoismaiden suurimmat rikoskirjallisuuden nimet yhdessä uusien ja kiinnostavien tekijöiden kanssa.

Festivaalin kiinnityksiä ovat muun muassa Jens Lapaidus, Max Seeck ja Kati Hiekkapelto. Keskustelupaneelit vetävät Helsingin Kirjamessujen ohjelmajohtaja Ronja Salmi, Helsinki Lit –kirjallisuusfestivaalin ohjelmajohtaja Philip Teir sekä kuvittaja ja bloggaaja Kasper Strömman. Keskusteluiden lisäksi Nordic Noirissa pääsee osallistumaan lajityyppiä uusilla tavoilla avaaviin työpajoihin. Päiväohjelman ohessa on aikaa ulkoiluille ja erilaisille aktiviteeteille.

Lisätietoa: nordicnoir.fi
Ohjelma Rukalla Nordic Noirin aikaan: https://www.ruka.fi/nordicnoir

Säännöt ja tietosuoja (pdf)