Joulu on juustoleivän juhlaa!
Joulu on myös juustoleivän sesonkiaikaa ja Vaalan Juustolan väki tekee juustoleipää ympäri vuorokauden joulunalusviikkoina. Juustoleipä sopii vahvojen jouluisten makujen kanssa! Kokeile sitä vaihteeksi jouluaterian salaateissa tai alkupaloina. Tai tee juustoleipäkuutioista ja savuporosta piiras.
Juustoleipä-savuporopiiras
- 1 pkt. valmista pakasteruistaikinaa
- 150 g Vaalan Juustolan valmiita juustoleipäkuutioita tai Haapalan juustoleipää kuutioituna
- 100 g kylmäsavupororouhetta
- 2 dl ruokakermaa
- 1 muna
Mikäli pidät sipulista myös:
- 1 sipuli pieninä kuutioina
- ripaus maustepippuria
Painele sulanut ruistaikina voidellun laakean uuninkestävän vuoan pohjalle ja reunoille. Levittele savupororouhe, juustoleipäkuutiot ja halutessasi sipulikuutiot tasaisesti vuokaan.
Sekoita kermaan muna ja pippuri ja kaada poron ja juustoleivän päälle tasaisesti. Paista uunissa 175 °C:ssa n. 40 minuuttia. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä salaatin kera.