Joulun ajan uudet kalaherkut

Graavilohi, savulohi, loimulohi, maustesilakat, mädit, sillit… – kala kuuluu jouluun!

Perinteisten kalareseptien rinnalla kokeilee mielellään myös jotain uutta. Mini-silakkaburgerit sopivat esimerkiksi joululahjavalvojaisten välipalaksi tai Uuden Vuoden herkuiksi. Helasen herkun kanssa tarjotut ruissipsit ovat kaunis ja herkullinen tarjottava joulupöydässä tai iltanaposteltavana joulun aikaan.

ruissipsit-helasen-herkku

Helasen herkku ruissipsit

Tarvitset:

 • pussi ruissipsejä
 • Helasen herkkua
 • Vihiluodon loimulohta
 • tilliä

Asettele ruissipsit tarjolle ja lusikoi Helasen herkkua ruissipsien päälle. Kauniin ja herkullisen suupalan kruunaa Vihiluodon loimulohi ja koristelu tuoreella tillillä.

 

Mini-silakkaburgerit

silakkaburgerit

Tarvitset:

 • pieniä sämpylöitä
 • silakkafileitä (yhteen mini-burgeriin riittää pari filettä)
 • ruisjauhoja leivitykseen
 • voita ja/tai öljyä paistamiseen
 • suolaa

Kastike:

 • kermaviiliä
 • jäävuorisalaattia
 • sitruunaa
 • suolaa
 • mustapippuria

Koristeeksi:

 • punasipulia

Pyörittele silakkafileet ruisjauhoissa ja paista öljyn ja voin seoksessa. Mausta suolalla.

Valmista kermaviilikastike sekoittamalla kermaviiliin maun mukaan suolaa, mustapippuria, sitruunanmehua ja halutessasi hieman majoneesia. Myös tilli tai korianteri antaa mukavan säväyksen kastikkeeseen. Revi jäävuorisalaatti ja pyörittele salaatti kermaviilikastikkeen joukkoon. Salaatti-kermaviilikastikkeen on tarkoitus pysyä kasassa, ei olla löysää.

Paahda halutessasi sämpylänpuolikkaita pannulla tai uunissa ja asettele niiden päälle salaatti-kermaviilikastike keoksi. Nosta burgerien päälle pari paistettua silakkafileetä kullekin sekä lopuksi vielä koristeeksi ja makua antamaan tuoretta punasipulia renkaina tai silputtuna.

 

Reseptin tarjoaa:

vihiluodon_kala_logo_w300