Espanjalainen munakas

Espanjalainen munakas on ruokaisa ja valmistuu nopeasti. Samalla kertaa saat hyödynnettyä edellisen päivän ylijäänet keitetyt perunat. Munakkaan kruunaa Hätälän loimutettu tai lämminsavustettu lohi- tai kirjolohifilee.

Espanjalainen munakas1

Espanjalainen munakas

  • 1/2 kg keitettyä perunaa
  • 1 kpl keltasipulia
  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 250 g savustettua tai loimutettua lohta/kirjolohta
  • 1 rasia miniluumutomaattia
  • suolaa
  • mustapippuria

Kuori ja kuutioi perunat ja sipuli, ja freesaa paistinpannulla oliiviöljyssä. Vatkaa kananmunat rikki erillisessä kulhossa ja lisää persilja sekä suola ja pippuri. Kaada munaseos pannulle ja sekoita puulastalla kunnes rakenne alkaa kiinteytyä. Lisää paloiteltu kala ja miniluumutomaatit. Aseta kansi pannun päälle ja hauduta kypsäksi joko liedellä tai uunissa ilman kantta.

Tarjoile vihreän salaatin ja sinappisen kastikkeen kera.

Savulohen tilalla voi käyttää mitä tahansa kypsää kalaa kuten savusiikaa tai savunieriää.

Teksti ja Kuva: Hätälä Oy

hatala_logo_pohjoisenrehtiakalaa