Joulun makuja Maikkulasta

valio_jouluinen_pannacotta

Joulumenun voi rakentaa monella tapaa. Yhdelle perinteinen passaa paremmin, ja toinen taas mieltyy modernimpiin makuihin.

Joulupöytään kannattaa valita myös paikallisia tuotteita. Kylmät herkut jouluun voi valmistaa Valion hapankermoilla, jotka tulevat Oulun Maikkulasta. Valio crème fraîche kruunaa niin Inkivääri-seesamlohen kuin Makusilakatkin. Smetana-punakaalisäke on maukas ja kauniin purppuranpunainen lisäke joulupöytään. Jälkiruoaksi voi valmistaa vaikkapa Jouluisen panna cottan, jonka reseptissä oleva turkkilainen jogurtti on Oululaista alkuperää.

Jouluinen panna cotta

Valmistusaineet
  • 1/2 vaniljatankoa
  • 1  dl Valio kuohukermaa
  • 200 g valkosuklaata
  • 1 1/2 dl Valio turkkilaista jogurttia
Päälle
  • 3  dl   Valio luumu-rusinakeittoa
  • Valio vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%
  • kanelia
Valmistusohje
  1. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet veitsellä. Laita siemenet, vaniljatanko ja kerma pieneen kattilaan.   Kiehauta. Poista vaniljatanko. Lisää paloiteltu suklaa kattilaan ja sulata.
  2. Lisää jogurtti jäähtyneeseen suklaa-kermaseokseen. Jaa panna cotta pieniin kahvikuppeihin tai laseihin. Peitä ja anna jähmettyä kylmässä vähintään neljä tuntia.
  3. Keitä Valio luumu-rusinakeitto pakkauksen ohjeen mukaan kiisseliksi. Jäähdytä.
  4. Lisää kiisseliä annosten päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele vaahdotetulla vaniljakastikkeella ja kanelilla.

Juhlaan Valio herkuttelujuustot

Uudet Valio Juhla® cheddar ja Valio Keisarinna® ovat Valio Juustomestareiden pitkään kypsyttämiä juustoja vaativaan herkutteluun. Juhla® cheddarin makean hedelmäinen ja hienostuneen hapan maku valloittaa. Keisarinna® juuston herkulliset kiteet ja karamellimainen aromi vievät kielen mennessään. Maista niin ymmärrät.

valio_juustomestari

Poimi lisää vinkkejä joulupöytään Valion joulusivustolta www.valio.fi/joulu.