Kärkkärit grillissä

Kärkkäri keksittiin Kotivaralla 1956, kun Oulun nakkikopeille haluttiin hyvänmakuinen, vähärasvainen ja helposti paistettava makkara. Makkara tunnettiin aluksi Erikoisaamiaisena, mutta vähitellen nimi vakiintui Kärkkäriksi. Tänä vuonna juhlitaan Kärkkärin 60-vuotispäivää!

likelta.karkkarit.grillissa_web

Kypsennä kärkkärit pannulla runsaassa voissa tai öljyssä pitkään miedolla lämmöllä. Kääntele makkaroita välillä, jotta niihin muodostuu herkullinen tasaisesti rapea kuori. Jotkut grillaavat kärkkäreitä myös avotulella, mutta lopputulos voi olla useimpien makuun liian kuiva.

Käytä sinappia, ketsuppia ja muita mausteita oman maun mukaan. Muista, että raaka sipuli on aina ollut kärkkärin suosikkimauste.

 

Kotivara-logo