Herkuttele helposti Hätälän siivuilla
Hätälän uudet siivut tekevät terveellisestä herkuttelusta entistäkin helpompaa. Sipaise leivän päälle, nauti salaatissa tai sekoita pastakastikkeeseen – Hätälän monipuoliset siivut taipuvat monenlaisiksi kalaherkuiksi. Nopeiden arkiruokien lisäksi siivut sopivat erinomaisen hyvin juhlapöytään, joko sellaisenaan tai esimerkiksi voileipäkakun täytteenä ja koristeena.
Siistit ja ruodottomat fileesiivut täynnä makua valmistetaan Oulussa kirjolohesta ja Pohjois-Norjan lohesta. Hätälän uusinta teknologiaa edustavan siivutuslinjan ansiosta siivuista tulee entistä tasaisempia ja laadukkaampia.
Nappaa mukaasi ja nauti!
Lohivoileipäkakku kruunaa juhlapöydän
Resepti:
- 1 pss. kokonaista tummaa vuokaleipää
- 1 pss. kokonaista vaaleaa vuokaleipää
- n.2 dl vahvaa kasvis- tai kalalientä
Päälle: n. 300 g tuorejuustoa, jonka voi varovasti notkistaa majoneesilla tai ranskankermalla.
Koristeluun: esimerkiksi jättikatkaravunpyrstöjä, Hätälän kylmäsavulohisiivuja, tilliä, kirsikkatomaatteja.
Täyte 1:
- 1 punasipuli
- 200 g lämminsavulohta
- 200 g remouladea
- 1/2 tl chilijauhetta
- 50 g (1/2 dl) majoneesia
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/4 til valkopippuria
- 1 rkl ranskankermaa
Täyte 2:
- 200 g Hätälän kylmäsavulohisiivuja
- 1 punasipuli
- 180 g tuorejuustoa
- 5 rkl majoneesia
- 2 tl rosépippuria
Valmistusohje:
Valmista ensin täytteet maustumaan omiin astioihin jääkaappiin. Pilko sipulit ja lohet sekä lisää muut aineet. Leikkaa leivistä reunat pois ja siivua vaakaviipaleiksi. Kostuta leipäkerrokset liemellä, jaa täyte väleihin haluamassasi järjestyksessä. Kääri kakku ensin tiukasti leivinpaperiin ja lopuksi tuorekelmuun ja muovipussiin. Nosta kevyt paino kakun päälle. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Tasoita kakun reunat lastalla. Päällystä kakku notkistetulla tuorejuustolla ja koristele haluamallasi tavalla.
Lohirieskarullat
Lohirieskarulla on helppo ja nopea tehdä. Se sopii mainiosti tarjolle sekä isoihin että pienempiin juhliin:
Resepti:
- 300 g / 2 pkt Hätälän kylmäsavu- tai kirjolohisiivuja
- 2 pss Pulla-Pirtin Perunarieskaa
- ½ dl kalalientä
- ½ kpl sitruunan mehua
- 1 rkl tillihaketta
- 150 g tuorejuustoa maustamatonta tai maun mukaan maustettua
- 1 tl korianteritahnaa
- 70 g aurinkokuivattua tomaattia
- 2 kpl Valkosipulin kynttä
- Suolaa ja pippuria maustamiseen
Kostuta rieska kalaliemellä, pensseliä apuna käyttäen. Anna liemen imeytyä hetki. Sekoita tällä välin tuorejuuston joukkoon sitruunan mehu, tillihake, korianteritahna, hienoksi paloiteltu valkosipuli ja paloiteltu aurinkokuivattu tomaatti. Levitä tahna rieskan päälle ja päällystä kylmäsavulohiviipaleilla. Kääri rullalle alumiinifoliota apuna käyttäen. Sulje paketin päät tiiviisti. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi. Leikkaa tangosta noin 1 cm:n paksuisia palasia ja aseta tarjolle.
Tutustu Hätälän uusiin lohi- ja kirjolohisiivutuotteisiin!
Nähdään kanavilla!
Hätälä Oy – Pohjoisen rehtiä kalaa