Mummon savulohileipänen
Antellin Ruis- tai Saaristolaisnappisten avulla saa helposti loihdittua herkulliset Mummon savulohileipäset.
Täyte 10 leipäselle:
- 120 g smetanaa
- 0,5 dl tuoretta tilliä
- 2 tl mustapippurirouhetta
- hyppysellinen hienoa merisuolaa
Mummonkurkut:
- hyppysellinen suolaa
- 1 rkl vettä
- 1 rkl etikkaa
- 1 ½ rkl sokeria
- 1 rkl tuoretta tilliä
- 50g (n. 7cm pala) kurkkua
- 5 kpl kirsikkatomaatteja
- 1 pussi jääsalaattia
- 200g lämminsavulohta
- 5 kpl Ruis- tai SaaristolaisNappisia
Valmista ensin mummonkurkut. Leikkaa kurkuista noin 1 mm paksuisia ja 6-7 cm pitkiä suikaleita. Lisää hienonnettu tilli ja mausteet ja anna maustua jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan.
Valmista seuraavaksi täyte. Hienonna tilli. Yhdistä tilli, suola ja mustapippuri smetanan kanssa. Vatkaa napakaksi vaahdoksi.
Pursota smetanaa nappiselle. Lisää jääsalaatin lehti ja kirsikkatomaatin puolikas. Lohkaise pieni pala savulohta ja lisää se leivälle. Tee mummonkurkusta rulla ja aseta leivälle. Tarjoa.
Vinkki: Voit korvata mummonkurkut suolakurkkuviipaleilla!