Lihapullat lähilihasta
Viskaalin myyntipäällikkö, Rotisseur ja lihamestari Antti Pirttikosken lihapullissa ei turhia kikkailla vaan pääosan vie raaka-aine: tuore, laadukas jauheliha. Likeltä tietysti.
Lihapullat on helppo tehdä ja maistuvat yleensä kaikenikäisille. Erinomaista arkiruokaa siis. Lisää luksusta lihapulliin saa satsaamalla laadukkaaseen jauhelihaan.
Kun lihapullien raaka-aine on parasta, kannattaa sen antaa loistaa. Viskaalin Lihamestarin lihapullissa pääosassa on liha. Vain muoto on pullan.
Lihamestarin lihapullat tomaattikastikkeessa
Lihapullat:
500g Viskaalin naudan jauhelihaa
1 pieni sipuli pilkottuna, kevyesti kuullotettuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
suolaa
mustapippuria
basilikaa
persiljaa
n. 1 rkl voisulaa
n. 1 rkl vettä
Valmistus:
1.Sekoita hyvin ja pyörittele haluamasi kokoisia palloja.
2.Paista uunissa 220 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Tomaattikastike:
5 dl vettä
2 rkl voita
2 rkl jauhoja
2 dl tomaattimurskaa (tai pilkottuja tuoreita tomaatteja)
Valmistus:
1.Ruskista jauhot voissa ja lisää vesi.
2.Anna kiehua hetki ja lisää tomaatti.
3.Mausta basilikalla, persiljalla ja suolalla.
4.Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 min ja lisää paistetut pyörykät. Anna vielä hetki hautua.
5.Halutessasi voit kuulottaa kastikkeeseenkin hieman sipulia ja valkosipulia.
Teksti & kuva: Viskaalin