Valitse paikallista – 7 syytä suosia lähiruokaa

 

Lähellä tuotetun paikallisen ruuan ja mahdollisimman läheltä hankittujen raaka-aineiden valinnalla on monia positiivisia vaikutuksia, jotka ulottuvat niin lähelle kuin kauas. Oulun ja Raahen K-Citymarket -kauppiaat sekä Likeltä-kumppanit haluavat yhdessä tukea ja nostaa esiin paikallista osaamista ja ruokakulttuuria Likeltä-yhteistyön kautta. Tiesitkö, että valitsemalla lähiruokatuotteen…

Likelta-14_web

  • Arvostat pohjoista ruokakulttuuria

    Likeltä-yhteistyön avulla jaamme tietoutta lähiruuasta ja sen puhtaudesta, annamme vinkkejä raaka-aineiden oikeaoppiseen käsittelyyn sekä uusia ideoita niiden käyttöön monipuolisen ruuan raaka-aineena.

  • Vahvistat lähialueen tuotannon elinvoimaisuutta ja monipuolisuutta

    Lähialueen tuotteiden kuluttaminen hyödyttää kaikkia raaka-aineiden tuottajista kuluttajiin: elinvoimainen ja monipuolinen tuotanto mahdollistaa uusien ja entistä parempien tuotteiden valmistamisen.

  • Suosit läheltä tulevia raaka-aineita

    Likeltä-tuotteet ovat todellista lähiruokaa, joiden kuluttaminen auttaa ylläpitämään lähialueen tuotantoa ja tarjontaa.

  • Saat laadukkaista ja tuoreista raaka-aineista valmistetun tuotteen

    Valtaosa Likeltä-kumppaneiden raaka-aineista voidaan jäljittää, joten tuotannon vastuullisuutta on helpompi arvioida. Lähiruuan tuottajat tekevät työtään rakkaudella, mikä näkyy sekä ruuan laadussa että maussa.

  • Teet ekologisen valinnan

    Likeltä-kumppaneiden raaka-aineet tulevat pääasiassa lähialueen tuottajilta, joten kuljetusmatkat ovat lyhyitä. Siten valmiit tuotteet ovat myös takuulla tuoreita! Lisäksi tuotannossa hyödynnetään yhä enemmän lähienergiaa ja uusiutuvia energiamuotoja, mikä edesauttaa hiilijalanjäljen pienentymistä.

  • Kannatat kotimaisia yrityksiä

    Valtaosalla Likeltä-kumppaneista on pitkät perinteet ja työtä tehdään parhaimmillaan jo useammassa sukupolvessa. Kotimainen omistuspohja takaa myös sen, että hyötyvaikutus jää Suomeen muun muassa työllisyyden kautta.

  • Edistät pohjoisen Suomen työllisyyttä ja hyvinvointia

    Likeltä-kumppanit ovat merkittävä työllistäjä Pohjois-Suomen alueella. Ne työllistävät yhteensä yli 1 000 henkeä suoraan, ja välillisesti vielä huomattavasti enemmän. Kumppaneiden työllistävä vaikutus ulottuu aina maatalousyrittäjistä ja kalastajista kuljetusliikkeisiin, autohuoltamoihin ja tilitoimistoihin.

Me Oulun ja Raahen K-Citymarket -kauppiaat haluamme tarjota asiakkaillemme lähellä tuotettua paikallista ruokaa ja mahdollisimman läheltä hankittuja raaka-aineita. Paikallisen yhteistyön ja paikallisten kumppaneiden tuotteet tunnistaa Likeltä-merkistä kaikissa alueemme K-Citymarketeissa.

Tervetuloa tutustumaan Likeltä-kumppaneihin ja heidän herkullisiin tuotteisiinsa

Oulun ja Raahen K-Citymarketeihin 2.-3.9. klo 11-18.

Luvassa on muun muassa maistatuksia, hyviä tarjouksia ja arvontoja.
Viikonlopun tarjoukset julkaistaan Kalevassa ja Likeltä-sivustolta.

Likelta_verkko_300px

 

 

Artikkeli on K-Citymarketien ja Likeltä -lähituottajien tuottamaa kaupallista sisältöä.