Sipsisuklaata kesän herkutteluhetkiin

Sipsejä ja suklaata – suolaista ja makeaa, suorastaan koukuttava yhdistelmä! Suklaan pehmeys ja sipsien rapeus saavat aikaan täydellisen makuelämyksen.

sipsisuklaa3

Sipsisuklaa (n. 24 palaa)

Valmistusaineet:

1 1/2 levyä (n.300 g) Marabou Daim saltlakrits-suklaata
1 pss (120g) Real Snacks Chipventures Salty Licorice -sipsejä

Valmistusohje:

1. Paloittele suklaa astiaan ja anna sen sulaa vesihauteessa. Sekoittele välillä. Älä sulata tätä suklaata mikrossa, koska tuotteessa olevat salmiakkipalat kärähtävät helposti. Varo, ettei suklaan sekaan mene vettä. Pienikin vesimäärä jähmettää suklaan.

2. Raota sipsipussia hiukan ja päästä ilmaa pois. Murskaa sipsit puristelemalla pussia.

3. Sekoita sulatettu suklaa ja sipsimurut keskenään.

4. Lusikoi massa silikoniseen jääpalamuottiin. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti. Painele suklaapalat pois muotista, asettele ne tarjoiluastiaan ja nauti!

5. Voit valmistaa sipsisuklaan myös ilman muottia. Kaada massa leivinpaperin päälle ja tasoita niin, että levystä tulee noin sentin paksuinen.

6. Nosta levy jääkaappiin tunniksi. Leikkaa terävällä veitsellä paloiksi ja herkuttele!

 

Teksti & kuvat: Merja Sirviö

Merja Sirviö on kärsämäkinen kahden lapsen kotiäiti ja kakkukoristeyrittäjä. Ammatiltaan hän on kondiittori. Hän on ideoinut perunalastuille käyttöä leivonnassa.

Sipsejä ja suklaata – suolaista ja makeaa, suorastaan koukuttava yhdistelmä! Suklaan pehmeys ja sipsien rapeus saavat aikaan täydellisen makuelämyksen. Suosittelen kokeilemaan!

real_snacks_logo_w300