Pannulle tai grilliin – puhtaasti pohjoissuomalaista jauhelihaa Rönkältä

Valmista herkulliset lihapullat tai lihakebapit kesän juhliin tai grillaukseen Rönkän naudan jauhelihasta. Maistuvat, kokkimme loihtimat reseptit löydät Likeltä-sivulta. Kestosuosikki naudan jauhelihan, lisäksi tarjoamme kattavan valikoiman muita naudan-, poron- ja karitsanlihatuotteita. Tuotteistamme saat monenlaisia herkkuja juhlaan ja arkeen.

ronka_lihapullat

Suosittelemme

Rönkän lihapullat tai lihapatukat

  • 400g naudan jauhelihaa
  • 200 g hienonnettua sipulia
  • n. 1 dl korppujauhoja
  • 1-2 dl vettä
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • 0,5 tl mustapippuri jauhettu
  • 0,5l dl juustoraastetta

Kuullota ja jäähdytä hienonnettu sipuli. Turvota korppujauhot vedessä. Sekoita jauheliha , sipuli, mausteet ja korppujauhojatke. Paista lihamurekemassasta koepulla ja testaa mehevyys sekä maustaminen. Pyöritä massasta lihapullat tai muotoile lihapatukka grillitikkuun öjytyin käsin ja laita valmiit tuotteet tekeytymään jääkaappiin 30 minuutiksi.

ronka_kebakot

Jauhelihakastike

  • 700g naudan jauhelihaa
  • 50g savupekonia
  • 2 sipuli
  • 5 dl vettä
  • 400-800g kauden tuoreet vihannekset suikaloituna tai pakastevihanneksia 1-2 pss
  • 1 lihaliemikuutio
  • 50g tomaattipuretta
  • yrttejä

Kuutio sipuli ja kuullota se vihanneksien kanssa pannulla. Ruskista jauheliha. Yhdistä ainekset ja lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä 20-30 min. Saosta tarvittaessa ruskealla pikasuurusteella.

Ronka_logo_w150