Real Snacksin mansikka-maissinaksuleivos

Real Snacks valmistaa Pyhännällä perunalastujen lisäksi luomumaissista tehtyjä Junior –maissinaksuja. Näitä maissinaksuja voit hyödyntää myös leivonnassa. Kevään juhliin kehitimme mansikka-maissinaksuleivokset, joiden pohjana toimii maissinaksukakusta leikatut leivospohjat. Leivokset ovat täysin gluteenittomia ja suussa sulavan herkullisia!
real_snacks_kattauskuva

Mansikka-maissinaksuleivokset (VL, GL)

Maissinaksuleivospohjat (noin. 50-60 viipaletta)

  • 300 g toffeeta (esim. ”lehmätoffee”)
  • 175 g voita
  • 50 g (n. 49 kpl) Real Snacks Junior Luomu-maissinaksuja

Valmistusohje:

1. Kuutioi toffeekarkit ja voi kattilaan. Sulata hyvin miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes karkkimassa on täysin sulanut. Älä anna massan kiehua tai kuumentua liikaa.

2. Levitä pöydälle 2-3 isoa kelmukaistaletta. Aseta ne hiukan toistensa päälle. Sekoita maissinaksut ja toffeeseos keskenään isossa kulhossa. Kertakäyttöhaskat ovat mainiot apuvälineet.

3. Ota 7 kpl maissinaksuja ja aseta ne niin, että yksi naksu on keskellä ja loput kuusi ympärillä. Laita maissinaksuniput kiinni toisiinsa tehden niistä pötkön.

4. Vedä kelmu tiukasti naksupötköjen ympärille ja laita ne jääkaappiin. Anna olla kaapissa pari tuntia tai yön yli. Viipaloi jähmettynyt pötkö leivospohjiksi (noin 2 cm paksuisiksi viipaleiksi).

real_snacks_maissinaksukakku_pohja

Leivostäyte

  • 5 dl Flora Vispi 20%
  • 400 g Arlan sitruuna-lime rahkaa
  • 300 g mansikoita (soseena)
  • 1 dl sokeria

(Halutessasi voit lisätä massaan 5 kpl liivatelehtiä pakkauksen ohjeen mukaan, mikäli täyte on liian löysää pursotettavaksi. Täytteen paksuuteen vaikuttaa käytätkö tuoreita vai pakastemansikoita.)

Koristeet:

  • mansikoita
  • Real Snacks Honeybutter perunalastuja

Valmistusohje:

1. Vaahdota Flora Vispi.
2. Lisää vaahtoon sitruuna-lime rahkat, mansikkasose ja sokeri
3. Mikäli täyte on löysän oloista, lisää siihen 5 liivatelehteä pakkauksen ohjeen mukaan, jolloin saat täytteestä paksumpaa.
4. Pursota täyte isoa tähtityllaa käyttäen leivospohjien päälle. Täytettä tulee tällä ohjeella reilusti, joten voit pursottaa täytettä korkean kerroksen.
5. Koristele leivokset mansikoilla ja Real Snacks Honeybutter perunalastuilla.
6. Tarjoile heti!

real_snacks_mansikka_maissinaksuleivos

Resepti: Real Snacks Oy (täyte ja koristeet) ja Merja Sirviö (maissinaksuleivospohjat)

Real_snacks_logo_w150