Pannulle tai grilliin – puhtaasti pohjoissuomalaista jauhelihaa Rönkältä
Valmista herkulliset lihapullat tai lihakebapit kesän juhliin tai grillaukseen Rönkän naudan jauhelihasta. Maistuvat, kokkimme loihtimat reseptit löydät Likeltä-sivulta. Kestosuosikki naudan jauhelihan, lisäksi tarjoamme kattavan valikoiman muita naudan-, poron- ja karitsanlihatuotteita. Tuotteistamme saat monenlaisia herkkuja juhlaan ja arkeen.
Suosittelemme
Rönkän lihapullat tai lihapatukat
- 400g naudan jauhelihaa
- 200 g hienonnettua sipulia
- n. 1 dl korppujauhoja
- 1-2 dl vettä
- 2 kpl kananmunaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- suolaa
- 0,5 tl mustapippuri jauhettu
- 0,5l dl juustoraastetta
Kuullota ja jäähdytä hienonnettu sipuli. Turvota korppujauhot vedessä. Sekoita jauheliha , sipuli, mausteet ja korppujauhojatke. Paista lihamurekemassasta koepulla ja testaa mehevyys sekä maustaminen. Pyöritä massasta lihapullat tai muotoile lihapatukka grillitikkuun öjytyin käsin ja laita valmiit tuotteet tekeytymään jääkaappiin 30 minuutiksi.
Jauhelihakastike
- 700g naudan jauhelihaa
- 50g savupekonia
- 2 sipuli
- 5 dl vettä
- 400-800g kauden tuoreet vihannekset suikaloituna tai pakastevihanneksia 1-2 pss
- 1 lihaliemikuutio
- 50g tomaattipuretta
- yrttejä
Kuutio sipuli ja kuullota se vihanneksien kanssa pannulla. Ruskista jauheliha. Yhdistä ainekset ja lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehua miedolla lämmöllä 20-30 min. Saosta tarvittaessa ruskealla pikasuurusteella.