Mummon savuröstiperunat

Mummon savuröstiperunat ovat monikäyttöisiä ja helppoja valmistaa. Niistä loihdit hetkessä herkulliset kasvisburgerit tai maistuvat pääruoat, kun käytät röstejä lisukkeena liha-, lintu- tai kalaruoille. Röstit maistuvat erinomaisesti myös kylmien kermaviili- ja cremé fraiche -pohjaisten kastikkeiden kanssa. Rösteillä saat hetkessä myös vihersalaatista ruokaisamman.

Nämä makuyhdistelmät toimivat takuuvarmasti ja sopivat kesäisiin grillihetkiin! Nautitaan yhdessä kesän mauista!

mummon_parsa_perunarosti

Mummon kesäiset ruisröstiburgerit (8 kpl)

  • 1 pss Mummon savuröstiperunoita
  • 8 kpl pyöreitä ruisleipiä
  • nippu tuoretta parsaa (grillattuna, ohje alla)
  • valmista chili-grillisalaattia tai kurkkusalaattia
  • jäävuorisalaattia
  • tomaattia
  • sipulirenkaita
  • 2-3 retiisiä
  • parmesaanilastuja

Kokoa burgeri mielesi mukaan, kun olet grillannut ensin parsat.

Leikkaa parsanvarren ruskea, puinen osa pois. Kuumenna voi pannulla ja kypsennä parsat. Kokeile parsojen kypsyyttä veitsellä. Kypsät parsat tuntuvat pehmeiltä. Sulata voi ja siirrä se kulhoon. Lisää soijakastike ja sipulisilppu. Nosta lämpimät parsat kulhoon ja kaada voisula päälle. Halutessasi voit vaihtaa ruisleivän myös patonkiin.

mummon_ruisrostiburgeri

Mummon savuröstit cremé fraiche (6-8 hlö)

  • 1 pss Mummon savuröstiperunoita
  • 2 prk creme fraichéa
  • punasipulia renkaina
  • kevätsipulia silputtuna

Paista röstit. Sekoita muut ainekset keskenään ja nauti kylmä kastike lämpimien röstien kanssa. Halutessasi voit tarjoilla röstit salaatin kera.

Mummon_logo_w150