Vaalan Juustolan juustoleipä-cashew salaatti
Tämä salaatti on kaunis katsoa ja maistuu hyvältä grillatun lihan tai kalan kanssa tai isompana annoksena lounaaksi. Vaalea balsamico antaa sille mukavan makean kirpeän maun ja karpalot kaunistavat annosta.
Ohje
- 1/2 pss. valmista salaattisekoitusta, esim. Pirkka Provence- tai Italian sekoitusta
- 100 g cashew pähkinöitä
- 50 g kuivattuja karpaloita
- 1-2 varren parsakaalin nuput
- n.200 g Haapalan juustoleipää kuutioina tai Vaalan juustolan valmiita juustoleipäkuutioita
- n. 1 rkl vaaleaa balsamico -kastiketta
Paahda pähkinä kuumalla pannulla, niin että ne saavat kauniin ruskehtavan pinnan. Irrottele parsakaalin varsista nuput ja pilko ne salaattiin sopiviksi paloiksi. Kiehauta ne nopeasti kiehuvassa vedessä, niin että niihin jää rapea suutuntuma. Muut osat parsakaalista voit käyttää esim. sosekeittoon. Valuta vesi ja jäähdytä kaalit.
Asettele salaattisekoitus laakealle vadille ja siihen kerroksittain kauniisti pähkinät, karpalot, parsakaalin nuput ja lopuksi juustoleipäkuutiot. Pirskottele päälle vaaleaa balsamico -kastiketta.
Juustoleipää ja mansikoita jälkiruuaksi
Kaikki marjat ja hedelmät sopivat jälkiruuaksi juustoleivän kanssa. Kesäisen ja nopean jälkiruuan saat mansikoista ja juustoleipäkuutioista. Se näyttää kauniilta ja maistuu hyvältä. Tämä jälkkäri on myös lasten mieleinen! Vaihtele marjat sesongin ja saatavuuden mukaan ja lisänä voi tarjota myös jäätelöä tai kermavaahtoa.
Ohje
n. 4-6 hengelle
- 0,5 litraa mansikoita
- 200 g Haapalan juustoleipää kuutioina tai Vaalan Juustolan valmiita juustoleipäkuutioita
- vaniljasiirappia tai juoksevaa vanilja hunajaa
- koristeluun esim. mintun tai sitruunamelissan lehtiä. Kuvassa on mansikanlehti.
Pilko mansikat kauniiksi paloiksi ja asettele ne valmiiksi annosmaljoihin tai isompaan kulhoon, josta jokainen voi annostella itse omaan jälkiruokakulhoon.
Ohje ja kuvat: Pirkko Suhonen