Lähilihasta helppo grilliherkku MasterChef Joonaksen tapaan

Grillissä syntyy nopeasti herkkuja vaikkapa kesäiseen arkiruokapöytään. Kaikenikäisille maistuvan herkullisen lähiburgerin valmistat paistovalmiista, vain suolalla maustetusta Burger-pihveistä. Burgerin väliin voit valita mielesi täytteet.

Kuva: Joonas Hämäläinen/Viskaalin

Kuva: Joonas Hämäläinen/Viskaalin

Lähiburger (4hlö)

  • 4 kpl Viskaalin 100% Naudan Burgerpihviä
  • 4 kpl hampurilaissämpylää
  • 8 siivua savujuustoa
  • jääsalaattia
  • tomaattia
  • punasipulia
  • majoneesia
  • ketsuppia

Näin grillaat täydellisen Burger-pihvin:

  1. Ota burgerpihvit huoneenlämpöön juuri ennen paistamista. Näin varmistat, että lihassa oleva rasva pitää pihvin mehevänä.
  2. Litistä pihvit leivinpaperin päällä noin sentin paksuisiksi ja muotoile tarvittaessa kevyesti.
  3. Grillaa kuumassa grillissä 2-3 minuuttia toiselta puolelta ja käännä pihvit.
  4. Lisää juustosiivut pihvien päälle ja jatka paistamista toiselta puolelta 2-3 minuuttia, kunnes pihvit haluamassasi kypsyydessä. Parhaimmillaan burgerpihvit ovat hieman punertavina.
  5. Paahda halkaistujen sämpylöiden leikkauspintoihin kaunis väri grillissä.
  6. Täytä lähiburgeri ja nauti hyvässä seurassa.

Kuva: Joonas Hämäläinen/Viskaalin

Kuva: Joonas Hämäläinen/Viskaalin

Likeltä grilliin

Viskaalin myyntipäällikön ja Suomen ensimmäisen MasterChef Joonas Hämäläisen grillausohjeilla onnistuu lähiburger niin kokeneelta kuin aloittevaltakin grillaajalta.

Likeltä on Kalevan, pohjoispohjalaisten elintarvikeyritysten ja Citymarket kauppojen yhteinen kampanja paikallisen ruuantuotannon tueksi.