Juustoleipäkakku – keväiseen juhlapöytään helposti kaunista ja maukasta!

Mitä tarjoaisin tänä vuonna kevään juhlissa? Helppoa, nopeaa ja kaunista? Erityisruokavaliota noudattaville sopivaa?

Useasti törmään siihen tosiasiaan, että erityisruokavaliota noudattava joutuu tyytymään vähempään. Helposti itse valmistettavien leivonnaisten tilalle tulee ostettua kaupasta jotain nopeaa, valmista ehkä jopa pakastetta. Erityisruokavalioiden huomioiminen koetaan töiseväksi, vaikeaksi ja ehkäpä matkasta puuttuu uskallusta kokeilla uutta, haastaa mielikuvitusta.

KUVA: Jenna Leinonen

Tänä vuonna perheemme kevään juhlapöydistä löytyy tämä maistuva ja kaunis juustoleivän päälle rakennettu hyydytetty kakku, joka korvaa perinteisen voileipäkakun. Juustoleipäkakku valmistuu nopeasti ja helposti, maistuu taivaallisen hyvältä ja sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Kiireisen arjen keskellä ”helpolla kaunista ja hyvää” toimivat avainsanoina kehitellessäni kokeilemisen arvoisia reseptejä. Idea tähän syntyi halusta kehittää uusia käyttöideoita perinteiselle herkulle, juustoleivälle. Tällä ohjeella onnistut varmasti!

Täyte:

  • 4 liivatelehteä
  • 2 1/2 dl vispikermaa
  • 400g aurinkokuivatun tomaatin makuista tuorejuustoa
  • 2 punaista paprikaa
  • purjoa
  • n. 2 rkl vahvaa sinappia
  • mustapippuria
  • 1/2dl vettä

Pohja:

  • Juustoleipä

Valmistusohje:

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Leikkaa kinkku ja paprikat sekä purjo hienoksi silpuksi.
  3. Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi.
  4. Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto ja pilkotut ainesosat.
  5. Lisää sinappi ja mustapippuri.
  6. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet siihen.
  7. Sekoita liivatteet ohuena nauhana koko ajan vatkaten täytteeseen.
  8. Asettele juustoleipä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle..
  9. Lusikoi täyte vuokaan juustoleivän päälle.
  10. Heiluttele vuokaa varovasti, että täyte leviää tasaisesti.
  11. Anna hyytyä vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli.
  12. Irrota täyte reunasta terävää veistä käyttäen. Irrota reuna ja nosta kakku tarjoilualustalle.
  13. Koristele mielesi mukaan!

KUVA: Jenna Leinonen

Likeltä kevään juhliin

Jenna Leinonen on vaalalainen vapaa-ajanohjaaja ja bloggaaja, joka on innostunut sisutuksesta ja ruuanlaitoista. Jenna on ideoinut perinteiselle juustoleivälle uuden käyttötavan, jonka hän esittelee Kalen lukijoille Likeltä – yhteistyön merkeissä.

Likeltä on Kalevan, pohjoispohjalaisten elintarvikeyritysten ja Citymarket kauppojen yhteinen kampanja paikallisen ruuantuotannon tueksi.