Rönkä – Meri-Lapin karitsaa pääsiäispöytään

Rönkä – Monipuolisesti Meri-Lapin karitsaa

Meri-Lapin Karitsa on pohjoinen karitsanlihatuotevalikoima, jonka liha tuotetaan Pohjois-Suomen lammastiloilla. Maultaan mieto, murea ja vähärasvainen liha on jalostettu nuorista 3-10 kk ikäisistä karitsoista. Meri-Lapin karitsasta loihdit pääsiäispöytään erilaisia herkkuja – kokeile rohkeasti reseptejämme!

Lisätietoa ja reseptejä Meri-Lapin Karitsasta löydät esitteestämme!

Pääsiäisherkut:

 

Meri-Lapin Karitsan juhlapaisti

  • n. 2,5 kg:n karitsan paisti
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl rosmariinia
  • mustapippuria
  • 5- 10 kpl valkosipulinkynttä
  • merisuolaa

Pistele paistiin kapeakärkisellä veitsellä reikiä ja täytä reiät yrttiseoksessa pyöritetyillä valkosipulinkynsillä. Painele pintaan suola ja pippuri. Anna maustua, mieluiten yön yli jääkaapissa kelmulla peitettynä. Nosta paisti huoneenlämpöön ennen paistamista. Kuumenna uuni 230 ° C ja laita paisti uuniin ruskistumaan n. 20 minuutiksi.

Laske uunin lämpö 100-120 asteeseen. Kypsennä paisti miedolla lämmöllä. Voit halutessasi valella paistia kypsymisen aikana lihaliemellä tai vahvalla sokerilla maustetulla kahvilla.

Paisti on valmis, kun sen sisälämpötila on 65 ° C (sisältä punertava) ja läpikypsä 75 ° C. Anna vetäytyä folioon käärittynä ennen leikkaamista. Valmista paistoliemestä kastike.

 

Persiljalla ja valkosipulilla kuorrutettua Meri-Lapin Karitsanfileetä

  • n.600 g Meri-Lapin karitsan ulkofileetä
  • ripaus suolaa
  • ripaus musta- ja valkopippuria
  • Persilja-valkosipulikuorrutus:
  • 1 puntti persiljaa
  • 1 puntti ruohosipulia
  • 2-4 valkosipulin kynttä
  • suolaa
  • 1-2 dl maustamatonta majoneesia
  • 30 g juustoraastetta
  • 2-3 viipaletta valkoista leipää ilman kuoria
  • valkopippuria

Ruskista karitsanfileet kevyesti. Mausta ne suolalla ja valkopippurilla. Valmista kuorrute. Hienonna yrtit, valkosipuli ja suola esim. tehosekoittimessa. Lisää leipä ja majoneesi, sekoita tasaiseksi tahnaksi. Levitä kuorrute karitsanfileiden päälle. Paistan. 175 C uunissa vaaleanruskeiksi (n. 5 min). Tarjoa täyteläisen punaviinin kanssa.

 

Meri-Lapin Karitsaa padassa

  • 400 g Meri-Lapin Karitsan lapaa tai paistia kuutioina
  • öljyä
  • 1 tl kokonaisia valko- ja mustapippureita
  • suolaa
  • 400 g juureksia kuutioina: selleriä, porkkanaa, palsternakkaa ja naurista
  • sipulia
  • 100 g hienonnettuna valkosipulia
  • 2-3 kpl laakerinlehteä
  • n. 1 dl tomaattimurskaa tai tomaattipureeta
  • valko- tai punaviiniä
  • vettä ja/tai valmista ruskeaa kastiketta

Ruskista karitsanlihakuutiot öljyssä. Kuullota juurekset ja sipuli padassa. Lisää pataan mausteet, ruskistetut karitsanlihakuutiot, muut ainekset ja neste. Hauduta kypsäksi miedolla n. 150 C lämmöllä uunissa. Tarjoa lisänä paahdettuja ohrasuurimoita tai riisiä.

 

 

Ronka_logo_w150