Kotivara – Herkulliset eväsleivät mökeille ja pääsiäisretkille
Pääsiäisen pitkinä pyhinä keväthanget ovat parhaimmillaan, maaliskuun aurinko lämmittää jo mukavasti eikä mikään muu maistu niin hyvältä kuin meetvurstista tehdyt herkulliset eväsleivät hiihtoretken tauolla tai mökkinuotiolla.
Tee pääsiäisen eväät mökeille ja hiihtoretkille omalla suosikkireseptillä tai kokeile näitä herkullisia meetvurstileipiä.
Aamupalavoileipä
Tämä herkullinen aamupalavoileipä pitää sinut kylläisenä pitkään.
- ruisleipää
- kananmunaa
- jäävuorisalaattia
- Kotivaran Venäläistä meetvurstia
- kurkkua
- tomaattia
- persiljaa
- auringonkukan versoja
Paista muna. Liikuttele sitä lastalla paiston aikana koko ajan, jotta sen koostumuksesta tulee kokkelimaisen rakeinen. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä munakokkeli leivälle (säästä vähän leivän päälle). Aseta kokkelin päälle salaatinlehtiä. Lisää kerroksittain meetvursti-, kurkku- ja tomaattiviipaleita. Viimeistele leipä persiljalla ja auringonkukan versoilla. Ripottele päälle loput munakokkelista. Tarjoile heti.
Täyttävä eväsleipä
Täyttävä ja helppo voileipä ulkoiluun tai retkievääksi.
- ohutta vaaleaa leipää, esim. rieskaa
- yrttituorejuustoa
- salaattia
- Kotivaran Valkosipulivenäläistä
- tomaattia
- punasipulia
- herneenversoja
Levitä tuorejuusto leivälle (kevyempi vaihtoehto voille). Voit valmistaa juuston itse yrteistä tai ostaa valmiina. Peitä leipä lempisalaatillasi. Lisää muutamia siivuja Valkosipulivenäläistä sekä haluamasi määrä tomaattiviipaleita, punasipulia ja nippu herneenversoja. Rullaa valmis voileipä ja kääri se voipaperiin.
Iltapalaherkku
Herkullinen voileipä ilta- tai hiukopalaksi.
- viipaloitua paahtoleipää
- Kotivaran Pippurivenäläistä
- majoneesia
- rucolaa
- punasipulia
- vuohenjuustoa
- punajuuren versoja
- siankylkeä tai pekonia
Paahda ja leikkaa paahtoleipä vinoon. Sekoita majoneesi ja vähän rucolaa. Lisää muutamia viipaleita Pippurivenäläistä ja niiden päälle kerroksittain rucolaa, siivutettua punasipulia ja tomaattia. Lisää lämmitetty pala vuohenjuustoa yhdessä punajuuren versojen kanssa. Aseta toinen puoli leivästä täytetyn puolikkaan päälle. Tarjoile rapeaksi paistetun siankyljen tai pekonin kanssa.