Hätälä – Parasta kalaa pääsiäispöytään
Graavattua, savustettua, loimutettua, fileoitua – kalaa kaikissa parhaissa muodoissa jalostuu Kaakkurissa Hätälän väen toimesta myös pääsiäiseksi! Kruunaa juhlapöytä perinteisillä kalaherkuilla tai piristä pääsiäispyhien ruokalistaa Hätälän moderneilla kalaresepteillä. Esimerkiksi lankalauantain ateriaksi sopii erinomaisesti uunilohi, joka saa lisämakua parmesanjuustosta, basilikasta ja aurinkokuivatuista tomaateista.
Lohi-parmesan uunissa
Kauppalistaan:
- 1 kpl Hätälän ruodoton Lohifilee
- suolaa, mustapippuria
- 1 nippu basilikaa
- 50 g aurinkokuivattua tomaattia
- 80 g parmesanjuustoraastetta
- 1 sipuli
- 1/2 sitruunan mehu
- 2 dl vispikermaa
Valmistusohje:
Valmista ensin kuorrutuskastike: pilko sipuli ja kuullota se tilkassa öljyä. Lisää suikaloitu aurinkokuivattu tomaatti ja basilika sekä kerma. Lisää kastikkeeseen lopuksi puolet parmesanjuustosta ja sitruunan mehu.
Aseta lohifilee sopivan kokoiseen vuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Voit halutessasi leikata kalan valmiiksi annospaloiksi. Kaada kuorrutuskastike kalalle ja levitä päälle loput juustoraasteesta.
Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Koristele tuoreilla basilikan lehdillä.
Katso lisää keväisiä Hätälän kalaruokareseptejä.
Hätälä Oy – Pohjoisen rehtiä kalaa