Gluteeniton glögi-juustoleipäkakku jouluksi
Tämän joulun juhlapöytien suosikkikakku yhdistää juustoleivän ja perinteisen juustokakun. Lisäksi kakku on gluteeniton!
Pohja:
Haapalan juustoleipä
Täyte:
2 dl vispikermaa
300 g vaniljatuorejuustoa
150 g valkosuklaata rouhittuna
1 dl tomusokeria
n. 1 dl gluteenitonta piparimurskaa
4 kpl liivatelehtiä
2 rkl glögiä
Glögikiille:
3 liivatelehteä
3 dl glögiä
Koristeluun:
gluteenittomia pipareita
valkosuklaata
Työohje:
- Voitele irtovuoan reunat kevyesti, lisää pohjalle leivinpaperi niin, että se tulee irtoreunuksen ulkopuolelle peittäen kuitenkin irtopohjan sisäpuolelta.
- Aseta juustoleipäkiekko irtovuoan pohjalle.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Valmista täyte:
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Lisää vaahtoon tuorejuusto sekä tomusokeri ja vatkaa hyvin sekaisin.
- Murskaa gluteenittomat piparit.
- Rouhi valkosuklaa.
- Lisää kermavaahto- tuorejuustoseokseen piparimurut ja rouhittu valkosuklaa.
- Sekoita varovasti.
- Kiehauta glögitilkka kattilassa. Kun glögi höyryää nosta liivatelehdet likoamasta ja purista niistä vesi pois. Lisää höyryävään glögiin ja sekoita nopeasti. Älä keitä!
- Nosta glögi pois levyltä ja anna jäähtyä 5 min.
- Sekoita glögiliivateseos täytteeseen. Sekoita hyvin.
- Kaada täyte juustoleipäpohjan päälle ja tasoittele.
- Anna seisoa jääkaapissa vähintään 5 tuntia, jotta täyte hyytyy.
Valmista kiille:
- Laita liivatelehdet likoamaan, anna liota vähintään 5 minuuttia.
- Lämmitä glögi kattilassa.
- Lisää liivatelehdet höyryävään glögiin ja sekoita kunnolla. Muista, älä keitä!
- Anna jäähtyä noin 5 minuuttia ja kaada hyytyneen täytteen päälle.
- Nosta vielä jääkaappiin hyytymään noin kahdeksi tunniksi.
- Viimeistele kakku mieleiselläsi koristelulla.