Gluteeniton glögi-juustoleipäkakku jouluksi

Tämän joulun juhlapöytien suosikkikakku yhdistää juustoleivän ja perinteisen juustokakun. Lisäksi kakku on gluteeniton!

Juustoleipä-glögikakku

Pohja:
Haapalan juustoleipä

Täyte:
2 dl vispikermaa
300 g vaniljatuorejuustoa
150 g valkosuklaata rouhittuna
1 dl tomusokeria
n. 1 dl gluteenitonta piparimurskaa
4 kpl liivatelehtiä
2 rkl glögiä

Glögikiille:
3 liivatelehteä
3 dl glögiä

Koristeluun:
gluteenittomia pipareita
valkosuklaata

Työohje:

  • Voitele irtovuoan reunat kevyesti, lisää pohjalle leivinpaperi niin, että se tulee irtoreunuksen ulkopuolelle peittäen kuitenkin irtopohjan sisäpuolelta.
  • Aseta juustoleipäkiekko irtovuoan pohjalle.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Valmista täyte:

  • Vatkaa kerma vaahdoksi.
  • Lisää vaahtoon tuorejuusto sekä tomusokeri ja vatkaa hyvin sekaisin.
  • Murskaa gluteenittomat piparit.
  • Rouhi valkosuklaa.
  • Lisää kermavaahto- tuorejuustoseokseen piparimurut ja rouhittu valkosuklaa.
  • Sekoita varovasti.
  • Kiehauta glögitilkka kattilassa. Kun glögi höyryää nosta liivatelehdet likoamasta ja purista niistä vesi pois. Lisää höyryävään glögiin ja sekoita nopeasti. Älä keitä!
  • Nosta glögi pois levyltä ja anna jäähtyä 5 min.
  • Sekoita glögiliivateseos täytteeseen. Sekoita hyvin.
  • Kaada täyte juustoleipäpohjan päälle ja tasoittele.
  • Anna seisoa jääkaapissa vähintään 5 tuntia, jotta täyte hyytyy.

Valmista kiille:

  • Laita liivatelehdet likoamaan, anna liota vähintään 5 minuuttia.
  • Lämmitä glögi kattilassa.
  • Lisää liivatelehdet höyryävään glögiin ja sekoita kunnolla. Muista, älä keitä!
  • Anna jäähtyä noin 5 minuuttia ja kaada hyytyneen täytteen päälle.
  • Nosta vielä jääkaappiin hyytymään noin kahdeksi tunniksi.
  • Viimeistele kakku mieleiselläsi koristelulla.

 

vaalan_juustola