Antellin pikkusuolainen herkku loppuvuoden juhlapöytiin

Antellin pienissä Saaristolaisnappisissa on suomalaisen saariston tunnelmaa ja luonnon omista raaka-aineista leivottu aito ja herkullinen, makeaan vivahtava maku. Nappiset soveltuvat hyvin myös juhlatarjoiluihin, tarjoile nappisia esimerkiksi herkullisella graavilohitäytteellä. Ota resepti talteen, kokeile ja nauti!

antel_joulu_2016

Saaristolaisnappinen graavilohitäytteellä (10 hlö)

Ainesosat:

400 g graavilohta
200 g smetanaa
1 sipuli tai punasipuli
1 sitruunan kuori
tuoretta tilliä
mustapippuria

Ohje:

Leikkaa graavilohi pieniksi palasiksi. Kuutioi sipuli. Hienonna tuore tilli ja raasta sitruunasta kuori niin, että valkoista osaa ei tule mukaan. Yhdistä ainekset smetanaan ja sekoita. Anna maustua viileässä vähintään 30 minuuttia.

Tarjoa Saaristolaisnappisten päällä ja nauti!

Ruisnappinen savuporotäytteellä (10 hlö)

200 g savupororouhetta
200 g piparjuurituorejuustoa
100 g smetanaa
2 punasipulia
1 rkl kidesokeria
0,5 dl vaaleaa balsamicoa
Suolaa, mustapippuria

Ohje:

Sekoita keskenään smetana ja tuorejuusto. Lisää poro ja ripaus mustapippuria. Anna tekeytyä kylmässä hetken aikaa. Leikkaa punasipuli puoliksi ja sen jälkeen ohuiksi siivuiksi. Kuullota siivuja hetki kuumassa kasarissa ja lisää sokeri, balsamico sekä ripaus suolaa. Anna kiehua hetki. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Tarjoa täytettä Ruisnappisten päältä ja koristele punasipulihillokkeella.

 

antell_logo_w300