Vaihtelua ruoanlaittoon – Valio MiFU® paistettava ruokarae

Sopii sinne minne liha ja kanakin. Kokeile, innostu ja inspiroidu ihan uudenlaisesta ruoanlaiton raaka-aineesta.

40066_Valimeren_makaronilaatikko_web

Välimeren makaronilaatikko

6 annosta
  • 300 g makaronia tai trottole -pastaa
  • 250 g pisara- tai miniluumutomaatteja
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 prk (160/280 g) grillattua munakoisoa, paprikaa tai artisokkaa öljymarinadissa, säilyke TAI 1 prk (165/330 g) paprikasuikaleita etikkaliemessä
  • 1 pak (330 g) Valio MiFU® ruokaraetta Välimeren tomaatti
Tomaattinen juustokastike
  • 2 dl Valio ruokakermaa
  • 5 dl Valio maitoa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl (100 g) Valio Emmental raastetta
Pinnalle
  • 1 dl (50 g) Valio Emmental raastetta

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.

Puolita tomaatit, hienonna valkosipulin kynnet ja valuta säilykekasvikset.

Valmista tomaattinen juustokastike. Mittaa kattilaan kerma, maito ja jauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa.
Mausta kastike tomaattipyreellä ja suolalla. Lisää juustoraaste pienissä erissä. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Yhdistä valutettu pasta, kasvikset ja Mifu ruokarae uunivuoassa. Valuta päälle kastike. Ripottele pinnalle juustoraaste.

Kypsennä 225 asteessa uunin ala- tai keskiosassa 15 min.

Tarjoa vihersalaatin kanssa.

 

Resepti ja kuvat: Valio

valio_logo_w300