Voileipäkakku Vihiluodon tapaan
Helppo mutta sitäkin herkullisempi voileipäkakku kevään ja kesän juhliin syntyy Vihiluodon savulohesta tai loimusta sekä Helasen herkusta. Kakun kruunaa Vihiluodon käsin siivutetut graavi- tai kylmäsavulohisiivut.
8-10 hengelle
Pohja
- 1 kpl vaalea vuokaleipä (pitkittäin halkaistu)
- kostutukseen maitoa tai kala-/kasvislientä
Täyte
- 300g Helasen herkkua
- 200g Vihiluodon savulohta tai loimulohta
Kuorrute
- 200g ruohosipulituorejuusto
- 50 g smetana
Koristeeksi
- Vihiluodon kylmäsavulohta ja/tai Vihiluodon graavilohta
- Punasipulia, kurkkua, paprikaa, limeä
- Herneenversoja / tilliä
Sekoita Helasen herkku ja savu-/loimulohi keskenään tahnaksi.
Kokoa voileipäkakku kelmuttuun vuokaan tai suoraan tarjoiluastialle. Kostuta leipäkerros maidolla tai kala-/kasvisliemellä ja levitä täyte leipäkerrosten väliin.
Anna kakun vetäytyä mielellään yön yli ennen koristelua.
Vatkaa kuorrutetta varten smetana jämäkäksi. Lisää joukkoon tuorejuusto sekoittaen tai kevyesti vatkaten. Levitä kuorrute kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.