Hittiresepti illanistujaisiin – Herkuttele Rieskapizzalla
Kesän taittuessa kohti syksyä on mukava kutsua kaverit kesälaitumilta ja jakaa kuulumiset porukalla. Jutustelun lomassa kaipaa nopeasti valmistuvaa, mutta sitäkin herkullisempaa suolaista naposteltavaa.
Hemmottele kavereita rieskapizzalla, jossa yhdistyvät paikalliset maut ja raaka-aineet. Pehmeän perunarieskan päälle koottuun pizzaan lusikoidaan oululaisittain ripaus majoneesia, joka tuo sopivasti potkua makujen yhdistelmään. Nauti pizzat uunituoreena hyvässä seurassa!
Rieskapizza lähialueen tuotteista
Ainesosat:
- 1 pkt Viskaalin naudan meetvursti
- 1 rs Kasvishovin chilimajoneesia
- 2 pss Pulla-Pirtin perunarieskaa
- 400 g tomaattimurskaa
- 200 g juustoraastetta
- kirsikkatomaatteja
- basilikaa
- valkosipulia
- sipulia
- öljyä
- suolaa
Ohjeet:
Valmistusaika 20 min
1. Lisää tomaattimurskan joukkoon sipuli, valkosipuli, basilika, öljy ja suola.
2. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi.
3. Levitä reilu kauhallinen tomaattimurskaa rieskan päälle.
4. Ripottele juustoraaste pohjalle.
5. Lisää meetvurstiviipaleet.
6. Puolita kirsikkatomaatit ja levitä ne rieskan päälle.
7. Paista uunissa 250 asteessa noin 10 minuuttia.
8. Lusikoi päälle chilimajoneesia.
9. Viimeistele basilikalla.
10. Leikkaa osiin ja nauti!
Teksti: Tiina Kanto
Kuva: Mari Nauha
Ohjeen tarjoaa: