Imelletty perunalaatikko vaivattomasti Mummon muusista

pohjalanperuna_joulun_imelletty_perunalaatikko

Joulupöytään kuuluu muiden laatikoiden ohessa imelletty perunalaatikko. Perinteisen tavan mukaan imelletty perunalaatikko valmistetaan kokonaisista, kuoripäällisistä perunoista, jotka soseutetaan ja imellytetään. Usein joulun alla riittää erilaisia ruokavalmisteluja, leipomista, lahjaostoksia ja muuta järjestettävää, joten joissakin asioissa voi valita myös nopeamman ja vaivattomamman tavan.

Mummon muusi-perunamuusijauheesta valmistuu nopeasti ja helposti herkullinen imelletty perunalaatikko. Kokeile aikaa ja vaivaa säästävää jouluisen perunalaatikon reseptiämme tänä jouluna.

Resepti: Jouluinen perunalaatikko

Ainekset

6 annosta Mummon muusi -jauheesta tai Mummon Mielihyvä -perunahiutaleista valmistettua muusia (noin 1200 g).

1-2 rkl sokeria tai siirappia

noin 5 dl kermamaitoa

muskottipähkinää

Valmistus

Valmista perunamuusi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kermamaito, raastettu muskottipähkinä ja sokeri. Kaada löysähkö vellimäinen seos voideltuun uunivuokaan (ei kovin täyteen). Lisää pinnalle margariininokareita ja kypsennä hitaasti uunissa 160-170 asteessa noin 1,5 tuntia.

www.mummon.fi