Metsäala houkutteli Taivalkoskelle

Oululainen Joona-Emil lähti hyvillä mielin Taivalkoskelle opiskelemaan metsäkoneenkuljettajaksi. Ammatissa kiinnostavat omatoimisuus ja luonnonläheisyys.

OSAO_Uutis_TAI_Metsäala_Joona_Emil_Kortetjärvi_1_1280

Joona-Emil Kortetjärvi, 17, muutti Taivalkoskelle vuosi sitten opiskelemaan metsäalan perustutkintoa. Kortetjärvi on opinnoista innostunut. Koulutus on yllättänyt positiivisesti monipuolisuudellaan.

– Tämä ei olekaan pelkkää metsäkoneenkäytön opiskelua, vaan olen oppinut paljon näistä kaikista metsähoidon asioista, hän kehuu.

Joona-Emil on ollut koko ikänsä erilaisten koneiden ja traktoreiden kanssa tekemisissä. Sen lisäksi hän tykkää tehdä töitä luonnossa ja värkätä.

– Ehkä tuo konevikaisuus tulee vähän suvusta, meillä on sitä perheessä muillakin, Joona-Emil naurahtaa.

Hän asuu Taivalkoskella asuntolassa, jonne muutti Oulusta. Muutto uudelle paikkakunnalle ei huolettanut nuorta miestä, vaan hän saapui Taivalkoskelle hyvillä mielin. Asuntolasta on saanut paljon uusia kavereita ja viikoittaiset matkat koululle taittuvat bussilla tai kavereiden kyydillä. Jahka Joona-Emil täyttää 18 vuotta, matkaa voi ajaa omalla autollaan.

– Mikäpä täällä on asustellessa. Meillä on tosi rauhallista ja hyvä asuntolan valvoja. On heti paljon kavereita ympärillä ja meille luonnonvara-alan opiskelijoille kuuluu asumiseen aamupala, lounas ja päivällinen.

Taivalkoskella on hyvät oppimisympäristöt ja Metsähallituksen työmaat ovat lähellä. Työmaita käytetään opetukseen oppilaitoksen opetusmetsän lisäksi. Lisäksi koululla ovat valmiina niin tilat kuin kalusto.

– Täällä on tosi pätevät opettajat ja saa tosi hyvää opetusta. Melkein joka päivä oppii jotain uutta. Meillä on juuri menossa työssäoppiminen, mutta koska minulla ei ole vielä ajokorttia, jäin tänne koululle tekemään harjoittelun. Meni juuri niin pahasti ristiin, että kun työssäoppiminen loppuu helmikuussa, on minulla maaliskuussa synttärit.

Joona-Emil suosittelee alaa kaikille, jotka tykkäävät tehdä töitä omassa rauhassaan ja olla omatoimisia. Häntä itseään kiinnostaa työskennellä hakkuukoneen kuljettajana.

– Tässä on niin paljon nähtävää. Täytyy pystyä tekemään töitä itsenäisesti ja olla kiinnostunut metsäalasta.

Oulun seudun ammattiopiston Taivalkosken yksikössä on kevään yhteishaussa tarjolla metsäkoneenkuljettajan lisäksi maarakennuskoneenkuljettajan ja kaivosmiehen tutkinnot.

Nuorten yhteishaku on 21.2. – 14.3.2017.

Lisätietoa yhteishausta »

Oulun seudun ammattiopisto OSAO tarjoaa työelämäläheistä koulutusta Oulun seudulla ja Koillismaalla. OSAOssa opiskelee vuosittain noin 11 000 nuorta ja aikuista. OSAOn ylläpitäjä on Oulun seudun koulutuskuntayhtymä (Osekk).

osao_logo_transparent

teksti: Saara Kärki
kuvat: Jouni Ylisuutari