Äiti opetti jalkapalloilijan arvostamaan opiskelua

OSAOssa putkimieheksi opiskeleva jalkapalloilija Alexander Jibrin on yksi Ouluseutu Urheiluakatemian opiskelijoista. OSAOn kummipelaajana AC Oulun edustusjoukkuessa pelaava Alexander tietää, mitä opintojen ja urheilun yhdistäminen vaatii.

Lue lisää

OSAO Ovi tarjoaa palkittua uraohjausta

OSAO Oven nykyisin käyttämä uraohjausalusta pokkasi ykkössijan The FUTURE Time Traveller -kilpailussa. Vuorovaikutteisuudestaan kiitosta saanut järjestelmä palvelee saavutettavasti kaikkia tulevaisuuttaan suunnittelevia.

Lue lisää

OSAO vastaa ICT-alan osaajapulaan – uusi tutkinto tuo oppilaitokseen huippuympäristöt ja E-sportin

ICT-alan työvoimapula on puhuttanut teknologiavetoisella Oulun seudulla. Uuden tieto- ja viestintätekniikan tutkinnon myötä OSAO tahtoo kehittää koulutuksen huippuunsa, jotta osaajia riittäisi.

Lue lisää

Alueellinen kumppanuus toimii – Wetterin ja OSAOn yhteistyö tuottaa hedelmää

Täyden palvelun autotalo Wetteri ja oululainen OSAO ovat pitkäaikaisia kumppaneita. Nopeasti muuttuva tekniikka luo haasteita autoalan ammattilaisille: kuinka pysyä mukana jatkuvassa kehityksessä? Lue lisää

Työpaikkaohjaaja sparraa ja motivoi opiskelijaa

Lintulammen asukasyhdistys on kouluttanut alle 20 vuodessa yli 600 henkilöä oppisopimuksella yhdessä OSAOn kanssa. Yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työtä tekevä yhdistys valittiin vuonna 2017 vuoden oppisopimustyönantajaksi.

Sonja Kujasalo ja Tuija Pohjola ovat yhtä mieltä siitä, että työpaikkaohjaukseen panostaminen on tärkeää. Lintulammen asukasyhdistys on myös saanut paljon tunnustuksia tekemästään vaikuttavasta työstä.

Lue lisää

OSAO räätälöi koulutusta ja täsmäosaajia yritysten tarpeisiin

Työelämälähtöinen oppisopimuskoulutus on mahdollisuus yritykselle, joka tahtoo osaavaa työvoimaa omiin tarpeisiinsa. OSAOn ja Terrafamen koulutusyhteistyö on lähtenyt hyvin käyntiin.

Lue lisää

Kasvava puuteollisuus tarvitsee moderneja osaajia

Sahateollisuuden prosessinhoitajille on tarjolla paljon töitä kasvavalla puualalla. OSAOn Pudasjärven yksikön puuteollisuuden perustutkinnon haku on auki 10.5. saakka.

Aleksi Petäjäjärvi opiskelee oppisopimuksella sahaprosessinhoitajaksi. OSAOlla ja Kontiolla on pitkäaikainen, toimiva yhteistyö.

Lue lisää

Pelialan datanomi suuntaa ulkomaille

Pelialan datanomin tutkinto antaa hyvät eväät kotimaan lisäksi myös kansainväliselle uralle. Työura ulkomailla onkin OSAOsta juuri valmistuneen Johanna Tarvaisen haave.

Pelialan datanomiksi valmistunut Johanna haluaa aloittaa työuransa ulkomailla.

Lue lisää

Uuden amiksen päätähti on opiskelija

Ammatilliset tutkinnot ovat nyt laaja-alaisempia. Samalla erillisten tutkintojen määrä on vähentynyt noin 350 tutkinnosta reiluun 160:een. Tutkintouudistuksen taustalla on laaja ammatillisen koulutuksen reformi sekä työelämän nopea muuttuminen.

Kokkiopiskelijat leipomassa

OSAOn kakkosvuoden kokkiopiskelijat Yen Rocham (oik.), Mozhgan Gholipour, Eemeli Impola ja Teemu Heikkilä leipovat sämpylöitä opiskelijaravintola Joutsensiivessä.

Lue lisää

Kaksoistutkinto vaatii kestävyyttä, mutta tarjoaa paljon hyötyjä

Lääketeknikoksi opiskelevat Maria Moilanen ja Iida Ojala ovat parhaillaan suorittamassa työpaikalla tapahtuvan opiskelun jaksoa ja valmistuvat kevään ylioppilaskirjoituksiin. Lue lisää