Heräsitkö aamulla selkä kipeänä?

Woman having back pain

Hyvin nukutun yön jälkeen jaksamme pirteämmin ottaa vastaan päivän haasteet. Jos aamulla on jatkuvasti väsynyt ja selkä kipeä, se voi olla merkki epäsopivasta patjasta. Uni on elimistölle korjaava tila, päivän rasituksen jälkeen lihaksesi kaipaavat vastapainoksi kunnon lepoa.

Tärkein yksittäinen nukkumiseen vaikuttava asia on käyttäjälleen sopiva vuode ja ennen kaikkea vuoteen patjaosa. Patjan tulee joustaa nukkujan vartalon mukaan, ei päinvastoin. Rentoutuneena unesi vaiheet pääsevät tekemään työnsä häiriintymättä. Valitettavan tyypillistä on kuitenkin se, että pariskunnalla on samanlaiset patjat, vaikkei vartaloilla olisikaan juuri mitään yhteistä.

Patjan tehtävä on antaa oikea tuki selkärangallesi. Kun selkäranka on oikein tuettu, voivat sitä ympäröivät syvät vatsa- ja selkälihakset rentoutua ja näin ollen myös muut vartalon lihasryhmät pääsevät rentoutumaan. Rennoissa lihaksissa veri kiertää paremmin ja aineenvaihdunta toimii esteettä. Päivän aikana selkärankasi välilevyt painuvat kasaan ja yöllä nukkuessa välilevyjen tulisikin saada kudosnesteistä ravinteita. Mikäli selkäranka on jatkuvasti huonossa asennossa esimerkiksi huonon patjan takia, alkavat selän ongelmat helposti vaivata.

Vartaloidemme erilaisuudesta johtuen, vain yksilöllisesti räätälöity joustinpatja tarjoaa parhaat unet. Yksilöllisen patjan avulla vartalosi lepää oikeassa asennossa joka yö saaden suurimman mahdollisen hyödyn palauttavasta yöunesta. Yksilöllisellä patjalla voit nukkua sellaisissa asennoissa, ettei selkärankasi joudu kierteelle tai mutkalle. Kyljellään tai selällään nukkuminen on suositeltavaa. Vältä vatsallasi nukkumista niskan ja selkärangan kiertymisen vuoksi. Myös liian korkea tyyny jättää lihakset jännitystilaan eikä muu vartalo pääse rentoutumaan.

Unikulman yksilölliset vuoteet valmistetaan henkilökohtaisten mittojesi mukaan juuri sellaiseksi kuin vartalosi vaatii. Säätöpohjalla voit helposti itse hienosäätää patjaa vartalosi painonvaihtelujen mukaan. Unikulman ilmaisella UnikLab-mittauksella tutkitaan kehosi patjaan kohdistamaa pintapainetta ja sen perusteella suunnitellaan sinulle sopiva ja terveellinen vuode. Ammattitaitoinen henkilökunta koostuu fysioterapeuteista sekä ergonomiasuunnittelijoista jotka varmistavat, että saat parhaat mahdolliset unet.

UnikLab

Hyvän unen vinkkejä:

  • Hyväkään vuode ei korvaa liikuntaa. Muista myös venytellä säännöllisesti.
  • Älä syö raskaasti ennen nukkumaanmenoa. Kevyet salaatit ja hedelmät ovat suositeltavia iltapaloja.
  • Vältä piristäviä juomia ja alkoholia ennen nukkumaanmenoa. Ne heikentävät unen vaiheita ja unen laatua.
  • Huolehdi ennen nukkumaanmenoa ilmanvaihdosta. Tuuleta ja pidä makuuhuone puhtaana ja viileänä.
  • Noudata säännöllistä unirytmiä – se kannattaa! Unesi on silloin tehokkainta.
  • Huolehdi makuuhuoneesi pimennyksestä, nukut paremmin.

Lue lisää hyvästä unesta >

Artikkeli on Unikulma Oy:n tuottamaa kaupallista sisältöä.


Cxense Display