Fitness-tähti Eevi Teittinen: ”Selkäongelmat hävisivät sängyn vaihdon myötä”

Jaksa_paremmin_eevi_teittinen-2

Tunnettu fitness-tähti nukkui aikaisemmin liian pehmeällä sängyllä ja kärsi selkäkivuista. Sängyn vaihdon jälkeen ongelmat hävisivät.

Muun muassa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu fitness-tähti Eevi Teittinen kärsi pitkään selkäkivuista, jotka johtuivat liian pehmeästä patjasta. Hän päätti tehdä asialle jotain.

– Tiesin että Unikulmasta saa täysin räätälöidyn patjan sekä asiantuntevaa palvelua ja että sängyt ovat suomalaisia. Minulla oli kyllä selkeä suunta, mistä uusi sänky haettiin, Teittinen kertoo.

Teittinen kävi Unikulman liikkeessä pintapainemittauksessa, jossa nähdään kuvaruudulta kolmiulotteisesti, kuinka testattavan henkilön keho painuu patjan sisään.

– Pintapainemittauksessa näkyivät juuri ne asiat, jotka olivat vaivanneet minua. Testi osoitti konkreettisesti, missä vika on ja mihin pitää kiinnittää huomiota.

Fitness-urheilijana Teittisellä on lihaksikas ja muodokas kroppa. Lisäksi Teittisellä on luonnostaan notko selkä. Unikulman mittatilauspatja joustaa ja tukee juuri oikeista kohdista, jotta keho ja erityisesti selän alue asettuvat optimaaliseen asentoon.

– Kaikki selkäongelmat hävisivät sängynvaihdon myötä. Enää ei aamulla tunnu jäykkyyttä selässä ja olen energisempi herätessäni. Isoin muutos oli kuitenkin selkäongelmien ratkeaminen, Teittinen kertoo.

Kolme erilaista tyynyä

Teittinen hankki patjan lisäksi Unikulman moottorisängyn sekä kolme erilaista ergonomista tyynyä, Astron, Hybridin ja Seiskasen.

Astro on säädettävä erikoistyyny, joka muotoutuu kehon lämmön ja painon mukaan. Tyyny antaa niskalle ihanteellisen tuen rentouttaen niska- ja hartiaseudun, vähentäen nikamiin ja lihaksiin kohdistuvaa rasitusta sekä parantaen verenkiertoa.

Hybrid on ergonominen tyyny, joka on jaettu kolmeen osaan. Lisäämällä tai poistamalla täytettä tyynyn saa säädettyä omalle vartalolle sopivaksi. Tyynyjen täyte on pölyämätöntä, silikonoitua pallokuitua.

Seiskanen puolestaan on asentotyyny, joka on tarkoitettu kyljellään nukkujille. Se on hyvin isokokoinen, peräti 1,5 metriä pitkä ja numeron seitsemän mallinen tyyny, jossa seiskan yläsakara on päätä varten ja pidempi osuus ylempää jalkaa varten kyljellään nukuttaessa.

Tungetko peiton jalkojen väliin?

– Seiskanen on hyvä, jos nukkuu kyljellään ja on tapana tunkea peittoa jalkojen väliin niin kuin minä teen, Teittinen kertoo.

Kyljellään nukuttaessa moni heittää ylemmän jalan alemman jalan yli, jolloin selkäranka kiertyy. Selkärangan tulisi olla aina suorana nukuttaessa. Kun ylemmän jalan heittää Seiskasen päälle, selkäranka pysyy suorassa.

– Minulla on kaikki kolme tyynyä käytössä. Se on vähän sellainen fiilisjuttu, että minkä kanssa haluan milloinkin nukahtaa. Joskus aloitan Seiskasella, mutta kun vaihdan kylkeä, otan Astron tai Hybridin käyttöön.

Hybrid-tyynyn hyvä puoli on sen laajempi muokattavuus. Täytteitä voi ottaa pois reippaastikin, jos esimerkiksi on tapana laittaa käsi tyynyn alle. Käsi tyynyn alla nukkuminen ei ole uniergonomian kannalta suositeltavaa, mutta osa ei osaa olla nukkumatta muuten.

– Minulle on tosi tyypillistä laittaa käsi tyynyn alle. Varmaan joka yö tungen sitä kättä tyynyn alle, Teittinen hymähtää.

Unirutiineja voi muuttaa

Jos käsi tyynyn alla nukkuminen aiheuttaa hyvästä patjasta ja tyynystä huolimatta ongelmia, silloin kannattaa aloittaa uniasentokoulutus ja uudelleenohjelmoida unirutiininsa. Se vaatii aikaa ja vaivaa, mutta ei ole mahdotonta.

Teittinen ylistää moottorisänkyä, jonka avulla voi nostaa jalat tai ylävartalon koholle. Vuoteessa on lisäksi fysiovibrastinen hieronta.

– Moottorisänky on ihana. Käytän sen toimintoja joka päivä. Se on ihan paras, kun keskellä päivää saa treenaamisesta väsyneet jalat 20 minuutiksi koholle ja hieronnan päälle. Sitten kun nousee ylös, niin on ihan uusi päivä.

 

Unikulma on toiminut paremman unen asialla jo yli 30 vuotta. Unikulma kehittää, valmistaa ja myy yksilöllisiä sekä terveellisiä hyvän unen ratkaisuja. Ammattitaitoinen henkilökunta koostuu fysioterapeuteista sekä ergonomiasuunnittelijoista.

Varaa henkilökohtainen palveluaika Unikulmasta >

 

Artikkeli on Unikulman tuottamaa kaupallista sisältöä.