Mikael Forssellin perhe-elämä mullistui, kun tyttären patja vaihdettiin: ”En ollut uskoa todeksi”

Jalkapallotähti Mikael Forssellin perheessä on nukuttu huonosti monta vuotta. Hyvät unet mullistivat koko perheen elämän.

Miklu_kuva1

Suomalaisen jalkapallon ehkä kaikkien aikojen paras maalintekijä Mikael Forssell on nykyään yhtä hymyä. Ilon tuo lapsiperheeseen saapunut uusi seesteisyys, kiitos hyvin nukuttujen öiden.

Veikkausliigaa HIFK:n joukkueessa pelaavan Forssellin noin kolmevuotias tytär on ollut pienestä pitäen huono nukkumaan. Hän on herännyt monta kertaa yö – joka yö.

– Se on ollut tietysti raskasta meille vanhemmille, Forssell toteaa.

Apu tilanteeseen tuli yllättäen. Forssellin vaimo halusi, että pariskunnalle hankitaan uusi sänky ja patjat. Forssell oli saanut suosituksen mennä Unikulmaan, jossa patjojen suunnitteluun suhtaudutaan faktojen ja tieteen pohjalta.

– Unikulman liikkeessä tajusin, että olen elänyt harhassa siihen hetkeen asti.

Forssell ja hänen vaimonsa tekivät ns. pintapainetestin, jonka avulla nähdään tietokoneen kolmiulotteisesta kuvasta, miten ihmisen keho painuu patjan sisään.

– Tajusin, että eihän minulla ja vaimolla voi mitenkään olla samanlaiset patjat, kun olemme täysin erikokoisia, -mallisia ja –painoisia, Forssell toteaa.

Forssellilla on jalkapalloilijalle tyypilliset lihaksikkaat pakarat. Tämän vuoksi myös selän asento osoittautui pintapainetestissä erilaiseksi kuin vaimolla. Testissä Unikulman uniasiantuntija Vesa Tuominen myös havaitsi, että Forssellilla on ollut vamma vasemmassa jalassaan.

– Se oli hurjaa, että tietämättä minun vammahistoriaani, testistä pystyi näkemään, että minulla oli ollut vakava ja pitkäaikainen vamma vasemmassa polvessa, Forssell hämmästelee vieläkin.

Testin ja muiden tietojen perusteella Forssellille ja hänen vaimolleen valmistettiin mittatilauspatjat. Uusi hämmennys valtasi Forssellin mielen, kun hän oli nukkunut ensimmäisen yön uudella patjallaan.

– Aamulla koko kehon takaosaa pakaroista aina päähän asti kihelmöi. Mietin, että mikä ihme tämä tunne on.

Forssellia oli varoitettu etukäteen Unikulman liikkeessä, että aluksi voi tuntua kihelmöintiä. Kun keho on yöllä optimaalisessa asennossa, lihakset pääsevät lepotilaan ja palautumaan. Huonossa nukkuma-asennossa lihakset tekevät koko yön töitä korjatakseen asentoa.

Kehon mittojen mukaan tehty patja ei pelkästään päästä lihaksia lepotilaan, vaan myös venyttää lihaksia ja selkärangan nikamia, jotka ovat päivän rasituksen vuoksi painuneet kasaan. Ensimmäistä kertaa Forssellin keho pääsi nyt öisin kunnolla lepäämään.

– Viikon verran tunsin aamulla kihelmöintiä. Nyt aamuisin kropassa ei tunnu mitään kipuja! Ennen uutta patjaa minulla oli ongelmia hartioiden ja alaselän jumittumisen kanssa. Nämä ongelmat ovat nyt hävinneet, Forssell kertoo.

Tyttären patja vielä isompi muutos

Suurin yllätys oli kuitenkin uuden patjan vaikutus Forssellin tyttären yöuniin. Monta vuotta jatkuneet huonot yöunet ovat olleet raskaita niin vanhemmille kuin tietysti lapselle itselleen.

– Hän on aina öisin herännyt ja tullut meidän väliimme. Kun hän on ollut niin unesta sekaisin, niin hän on saanut itkukohtauksia, joiden rauhoittaminen on ollut tosi vaikeaa, Forssell muistelee.

Unikulman uniasiantuntija Vesa Tuominen vieraili Forssellin kotona ja havaitsi tyttären patjan kaipaavan vaihtoa. Forssell suhtautui asiaan aluksi skeptisesti.

– Tyttären patja oli ostettu vuosi sitten ja sen piti olla markkinoiden paras. Vesa kuitenkin totesi, että patja on epämukava ja siihen päätynyt maito on ryhtynyt käymään. Ajattelin että okei, kokeillaan.

Forssell ja hänen vaimonsa eivät olleet uskoa todeksi, miten uusi patja vaikutti tyttären nukkumiseen.

– Siitä hetkestä, kun hän sai uuden patjan, niin hän on nukkunut yöt läpi, joka on meille ihan käsittämätöntä!

Forssellin mukaan hyvät yöunet ovat muuttaneet myös tyttären käytöstä päiväsaikaan.

– Hänen koko persoonallisuutensa on muuttunut. Uhmaikä ja muu on kertaheitolla laantunut. Samalla kun hän alkoi nukkumaan yöt, hän on ollut kuin enkeli.

Miklu_kuva2

 
Unikulma on toiminut paremman unen asialla jo yli 30 vuotta. Unikulma kehittää, valmistaa ja myy yksilöllisiä sekä terveellisiä hyvän unen ratkaisuja. Ammattitaitoinen henkilökunta koostuu fysioterapeuteista sekä ergonomiasuunnittelijoista.

Varaa henkilökohtainen palveluaika Unikulmasta >

 
Artikkeli on Unikulman tuottamaa kaupallista sisältöä.