Kodin omalle aikakaudelle kumartava kylpyhuone- ja saunaremontti

Oululaisen arkkitehtuurin suurmiehen Risto Harjun suunnitteleman rivitalohuoneiston kylpyhuone ja sauna remontoitiin alkuperäiseen tyyliin, mutta nykypäivän mukavuuksilla.

Kun Katariina Kummala ja Sami Tiuraniemi etenivät remonttisuunnitelmissaan kylpyhuoneen ja saunan uudistamiseen, Kaukovainion Haulitiellä sijaitsevan rivitalohuoneiston muut pinnat oli jo käyty läpi. Pintaremontti oli tehty alkuperäiseen tyyliin ja alkuperäisiä rakennusmateriaaleja säästäen, sillä kodin aito 60-luvun arkkitehtuuri oli juuri se asia, joka pariin jo ensi silmäyksellä uutta kotia ehtiessään kolahti. Oulussa esimerkiksi Nallikarin Paviljongin suunnitelleen Risto Harjun piirtämä rivitalo pitää sisällään avaraa tilankäyttöä, selkeitä linjoja ja rehellistä puupintaa – aivan kuin muistuttamassa rivitaloa ympäröivästä mäntymetsästä.

”Päätimme pitää kylpyhuoneessa ja saunassa saman yleisilmeen ja ideologian kuin asunnossa muutenkin, eli selkeitä materiaalivalintoja ja outojen kontrastien välttämistä, Sami linjaa.

Aiemmissa pintaremonteissa oli säästetty kattopaneloinnit ja myös puiset väliovet. Niistä lainattiin kylpyhuoneeseen ja saunaan ajatus saman sävyisistä kattopaneeleista. Myös kylpyamme on verhoiltu puulla.

”Remonttimiehemme Pasi ideoi kiinnityksen siten, että laudelaudasta tehty verhous saadaan tarvittaessa kätevästi irti ja kylpyammeen alaosa päästään pesemään”, Katariina sanoo.

Remontin toteutti K-Rauta Äimärautio kokonaispakettina, joka piti sisällään kaikki materiaalit, suunnittelun, valvonnan, rakennustyön sekä myös sähkö- ja putkityöt. Katariina ja Sami purkivat itse kiintokalusteet ja saunan vanhat paneelit. Tuoreemmilla vuosikymmenillä kylpyhuoneeseen tiensä löytänyt poreamme löysi uuden omistajan nettikirpputorilta.

Sen jälkeen oli aikaa kesälomareissulle ja mökkeilylle suururakan valmistumista odotellessa.

”K-Rauta Äimäraution otti remontista kokonaisvastuun ja huomasimme pian, että Pekka, Kai ja Aleksi olivat tosissaan sitoutuneet meidän projektiimme. Materiaalivaihdot onnistuivat nopeasti ja pienimmätkin yksityskohdat saatiin kuntoon. K-Raudan väki myös kertoi uusista ideoista ja heidän löytämistään materiaaleista projektin edetessä”, Katariina sanoo.

”Asiakaspalvelussa korostui myös se, miten helppoa kaikki oli meille asiakkaina. Näin isossa remontissa on useamman ammattikunnan osaajia töissä, mutta kokonaisuus oli jatkuvasti K-Raudan koordinoinnissa. Tiesimme jatkuvasti missä mennään ja mitä seuraavaksi tapahtuu”, Sami jatkaa.

Hyvällä idealla tilaa pukeutumishuoneelle

Myös uuden viemäröinnin sisältänyt työmaa mahdollisti pohjanratkaisun miettimisen vapaasti uudelleen. Aiemmin tilaa rohmaissut kylpyamme vaihdettiin selkeämpään malliin ja sijoitettiin kylpyhuoneen päätyseinälle.

”Tilaa saatiin pukeutumishuoneen verran tilaa ilman, että kylpyhuone edes vaikuttaisi pienemmältä”, Katariina sanoo.

Koko remontin sydän löytyy löylyhuoneesta, jossa on puukiuas. Katariinalle ja Samille oli selvää, että löylyt lämmitetään puulla jatkossakin. Saunatilan alkuperäinen betonilattia sai lattialämmityksen ja kylpyhuoneesta jatkuvan laattalattian.


Koko asunnon pieteetillä tehdyt materiaalivalinnat seurasivat myös saunaan. Kiukaan tausta ja ympäristö on laatoitettu 60-luvulla yleisellä, mutta sittemmin harvinaisuudeksi jääneellä pennimosaiikilla. Sami sanoo, että syykin on selvä.

”Moni ammattilainenkin kammoksuu sen käyttöä, sillä tekijältä peräänkuulutetaan tiukkaa ammattitaitoa, tai muuten mosaiikkiarkkien saumat hyppäävät heti silmille.”

Remonttimies-Pasi vakuutti parille, että mosaiikin voi valita vailla huolta, ja hän tekee työn niin huolella kuin vain mahdollista.

”Sauna onnistui aivan älyttömän hyvin. Lauteilla voi oikeasti pötkötellä ja nauttia hämyisestä savusaunamaisesta tunnelmasta”, Katariina sanoo.

”Nyt sauna on visuaalisesti miellyttävä ja tietysti puukiukaasta tulee ne parhaat löylyt. Lauteilla on ollut ilo käyttää kavereitakin ja meidän lisäksemme myös lähipiiri on kommentoitunut lopputulosta vain ja ainoastaan positiivisesti.”

K-Rauta Äimäraution ammattilaiset tavoitat

Remonttimyynti Oulu ja lähiympäristö:
Päivystys Oulu: p. 044 5500 931

Pekka Ojala: p. 044 7500 905
pekka.ojala@k-rauta.fi

Sähköinen ajanvaraus:
k-rautaremontoi.fi

Muista myös!

K-Rauta Äimärautiolta voit hakea remonttiin myös rahoituksen, jolloin voit

  • maksaa kerralla myöhemmin tai
  • pienemmissä erissä

Työn osuudesta voi hakea myös kotitalousvähennystä.

 

Artikkeli on K-Rauta Äimäraution ja Kemin tuottamaa kaupallista sisältöä.