Ahdas arkkitehtuuri antautui tilavan vision edessä

Oululaiset Reijo ja Tuula Heikkinen päättivät luopua omakotitalostaan ja jatkaa eläkepäivistä nauttimista sekä kerrostalo-osakkeessa että loma-asunnossa. Sopivien kaupunkikotien metsästäminen johti ylimmässä, seitsemännessä kerroksessa sijaitsevaan asuntoon. Sijainti ja ilmansuunnatkin olivat kohdallaan, mutta sekä keittiön että kylpyhuoneen ahtaus mietityttivät.

Pariskunta teki ostopäätöksen ja teki samalla kustannusarvion koko asunnon täydellisestä remontista. Yhteistyökumppaniksi valikoitui jo entuudestaan tuttu kauppa, K-Rauta Äimärautio.

”Ensikontaktit olivat niin miellyttäviä, ettei muita vaihtoehtoja tarvinnut kartoittaa.”

Työnjako oli selvä. Heikkiset tekisivät itse purku- ja pohjatyöt. K-Rauta Äimäraution kokonaistarjous sisälsi materiaalin lisäksi kaikki työt putki- ja sähköurakoita myöten sekä jätekuljetukset.

Vanha keittiö

”Meille oli tärkeää, että sovittu kokonaisuus sisälsi kaiken tarvittavan suunnittelusta asentamiseen, sillä kaikkien tarvikkeiden kuljettaminen seitsemänteen kerrokseen on jo urakka itsessään. Nyt meidän ei tarvinnut huolehtia yksityiskohdista.”

1970-luvun alussa rakennettu huoneisto oli ehditty pintaremontoida jo muutamaan otteeseen. Heikkiset päättivät tehdä huolellisen pohjatyön ja seiniltä poistettiinkin kolme tapettikerrosta ja lattioilta saman verran muovimattokerroksia.

Keittiön lisäksi myös kylpyhuone ja sauna remontoitiin kattavasti, minkä lisäksi huoneiston kaikki pinnat uusittiin. Kattavaa remontointia joudutti niiden ajoittaminen ennen muuttoa, joten koko rupeama oli ohi aloituspäivästä noin kahdessa kuukaudessa.

Väliseinän purkaminen toi avaruutta

Remontoinnin tärkein käänne oli keittiön ja eteiskäytävän välisen seinän purkaminen.

”Näimme jo asuntoesittelyssä, että keittiö pitää saada toimivammaksi ja sinne pitäisi saada myös reilusti lisää kaappitilaa. Väliseinän purkamisen jälkeen uuden keittiön suunnitteluun tuli lisää mahdollisuuksia.”

Uusi keittiö on avara.

Suunnittelu annettiin K-Rauta Äimäraution projektimyyjä Kai Kanniaisen tehtäväksi. Heikkiset yllättyivät kolmiulotteisista malleista, joilla esimerkiksi kaappien sijainti oli helppo hahmottaa. Mallien avulla suunnitelmat oli myös helppo päivittää.

Keittiöön haluttiin erityisesti runsaasti enemmän kaappitilaa ja eri vaihtoehtoja olikin helppo vaihtaa 3D-mallinnoksessa.

Lopputuloksena hämärä 70-lukuinen keittiö muuttui avaraksi saarekekeittiöksi, johon mahtui vielä pieni aamupalapöytäkin. Myös kylpyhuonetta vaivasi lähtötilanteessa ahtaus ja kaappitilan puuttuminen. Lisäksi värimaailma haluttiin uudistaa tähän päivään.

”Saunan ja kylpyhuoneen välille tuli ikkunaseinä ja samalla saunaa pienennettiin, jotta kylpyhuoneeseen saatiin lisätilaa. Suhteellisen pienillä muutoksilla saatiin lisää tilaa ja toimivuutta.”

Reijo Heikkinen pohtii, että asiantunteva suunnittelija antoi varmuutta esimerkiksi väliseinien poistamiseen.

”Amatööri katsoo yksityiskohtia, mutta ammattilainen katsoo kokonaisuutta. Esimerkiksi kotimme värimaailma on nyt sellainen, että emme olisi itse osanneet valita noin hyvin sointuvaa kokonaisuutta.”

K-Rauta Äimäraution ammattilaiset tavoitat

Remonttimyynti Oulu ja lähiympäristö:
Päivystys Oulu: p. 044 5500 931

 

Sähköinen ajanvaraus:
k-rautaremontoi.fi

 

Artikkeli on K-Rauta Äimäraution ja Kemin tuottamaa kaupallista sisältöä.