Sisustussuunnittelija luotsasi koko kodin remontin

Marja-Leena Ylitalo pyyhkäisee kädellään avaran keittiön ja olohuoneen välistä. Viime syksynä hän koputteli tällä paikalla sijainneen kodinhoitohuoneen väliseiniä ja pohti, että ne kaatamalla koko alakerrasta tulisi avointa tilaa.

– Illalliskutsuilla muut jäivät olohuoneeseen ja itse hävisin aina välillä keittiöön. Nyt kokki voi seurustella vieraiden tai perheenjäsenten kanssa siinä samalla, Ylitalo sanoo tyytyväisenä.

Keittiön laajentamisen yhteydessä koko alakerran lattiat uudistettiin ja olohuoneen pinnat uusittiin yhtenevillä materiaaleilla. Mittavat muutokset näyttävätkin siltä, kuin ne olisi jo alun pitäen suunniteltu ja rakennettu nykyiselleen. Ne ovat kuitenkin peräisin K-Rauta Äimäraution sisustussuunnittelijan Kai Kanniaisen työpöydältä.

– Näin iso muutos vaatii ammattitaitoa ja hyvän suunnittelun ansiosta remonttiin uskallettiin ryhtyä.

Kanniainen on suunnitellut aiemmin Ylitalojen saunaosaston ja yläkerran makuuhuoneiden uudistukset.

–Kai on aina selvittänyt tarkasti kuunnellen meidän omat tarpeemme ja toiveemme. Niiden perusteella hänen tekemänsä suunnitelmat ja materiaaliehdotukset ovat osuneet nappiin, joten onnistumiseen on voitu aina luottaa.

K-Rauta Äimäraution suunnittelijat tekevät usein kotikäyntejä, jolloin otetaan tarkat mitat, tarkennetaan suunnitelmia ja pohditaan myös muita ratkaisuja itse remonttikohteessa. Esimerkiksi saunaosaston suunnittelun valmistuttua Ylitalot saivat sähköpostiinsa 3D-suunnitelman, jossa kaikki elementit hanaa myöten olivat tarkasteltavissa.

– Kolmiulotteinen malli näytti aivan oikealta, joten suunnitelman hyväksyminen oli äärettömän helppoa. Laattamallit valitsimme myymälässä Kain opastuksessa ja kuten useassa kohtaa on käynyt, hänen ehdotuksensa on lopulta ollut se paras.

Molempien kerrosten remonttien materiaalihankinnat Ylitalot tekivät niinikään K-Rauta Äimärautiolta, jonka kautta myös remontin tekijät ovat löytyneet. Tällöin koko työmaa on ollut luottosuunnittelijan johdossa.

– Meidän ei ole tarvinnut olla yhteyksissä kenenkään muuhun kuin Kaihin ja kaikki materiaalit on saatu hankittua yhdestä paikasta. Rautakaupasta toiseen kierteleminen ei ole meitä kiinnostanut.

Lopputulokseen Ylitalot kertovat olevansa erittäin tyytyväisiä. Toimivat tilat ilahduttavat päivittäin ja väliseinien purkaminen tuo valoa alakertaan nyt huoneiston molemmin puolin.

– Vaikka remontti on ollut hyvän aikaa valmis, en ole saanut vielä tauluja takaisin seinille. Ne ovat nyt niin sileät ja siistit, ettei niihin tahdo raaskia naulaakaan lyödä, Ylitalo naurahtaa.

K-Rauta Äimärautio on avannut uuden sivuston remonttipalveluihin. Sieltä löytyy ideoita kodin kunnostukseen ja tietoa esimerkiksi rahoituspalveluista. Palvelumyyntiin voi olla helposti yhteydessä:

logo