Vekkikaihtimet ovat uusi sisustustrendi – näin valitset kotiisi sopivat kaihtimet

Terassi- ja parvekekaihtimilla saa kätevää näkö- ja aurinkosuojaa.

Kodin uusin sisustustrendi on kankainen vekkikaihdin, jonka avulla on helppo luoda erilaisia valaistuksia ja tunnelmia sisätiloihin sekä lasitetuille parvekkeille ja terasseille. Samaa sarjaa olevilla kaihtimilla luodaan tyylikäs, yhtenäinen ilme läpi koko asunnon lasipintojen. Kankaisia vekkikaihtimia tehdään ikkunoihin, ikkuna-oviin, lasitetuille parvekkeille ja terasseille, kattoihin ja kattoikkunoihin sekä kaiteisiin. Vekkikaihtimia on saatavina myös pimennysverhoina.

Valitse kaihtimet käyttötarpeesi mukaan

Ikkunoiden sisäkarmeihin ja parveke- tai terassilaseihin kiinnitettäviä vekkikaihtimia saa erilaisilla kankailla eri käyttötarkoituksia varten. Kaihtimia valmistavan Visor Oy:n myyntipäällikkö Heikki Kälkäjä neuvoo valitsemaan kaihtimet aina oman käyttötarpeen mukaan.

”Vekkikaihtimet tuovat yksityisyyttä ja suojaa auringon paahteelta. Valmistamamme Visor Queen -kaihdin toimii kätevästi kahteen suuntaan, eli sitä voi säätää ikkunan yläreunasta alaspäin ja alareunasta ylöspäin”, Kälkäjä kertoo.

Kaihtimen voi jättää juuri sille korkeudelle kuin itse haluaa, jolloin se toimii joustavasti sekä näkö- että aurinkosuojana. Jos olohuoneessa on esimerkiksi miltei lattiaan saakka ulottuvat ikkunat, saa pimeinä iltoina suojaa ohikulkijoiden katseilta nostamalla kaihtimen ikkunan alareunasta ylöspäin. Maisemaa ei tarvitse kuitenkaan kokonaan sulkea ulos, vaan kaihtimen voi jättää auki ikkunan yläreunasta. Kun kaihtimelta haetaan ennen kaikkea näkösuojaa, Kälkäjä opastaa valitsemaan läpinäkymättömän kankaan. Makuuhuoneet saadaan pimeiksi täysin valoa läpäisemättömillä kankailla.

”Parvekelasituksissa taas suosituimpia ovat läpikuultavat kankaat, jotka ehkäisevät auringon häikäisyä ja heijastavat lämpöä takaisin ulos. Koska kankaasta näkyy läpi, se ei kuitenkaan täysin peitä parvekkeelta avautuvaa kaunista maisemaa. Jos parveke tai vaikkapa olohuone kuumuu kesällä voimakkaasti, on liian lämmön torjuntaan paras valinta vaalea, peittävämpi kangas, joka heijastaa mahdollisimman paljon valoa takaisin ulos, eikä ime lämpöä itseensä. Kaikissa parveke- ja terassikaihtimissamme on taustapuolella helmiäispinta, jonka ansiosta valo heijastuu tehokkaasti takaisin ulos ja tila lämpiää vähemmän”, Kälkäjä jatkaa.

Väreillä ja kuoseilla ilmettä sisustukseen

Kankaisilla vekkikaihtimilla voidaan tuoda ilmettä sisustukseen erilaisten kuosien ja värien ansiosta. ”Ikkunakaihdinmallistossamme on 21 erilaista kangasta. Pehmeän vaikutelman kotiin tuovat esimerkiksi kauniin pellavaiset kuosit. Särmää sisustukseen saa valitsemalla tummanharmaat tai mustat kaihtimet. Värivalikoimassa on erilaisia kankaita neutraaleista sävyistä rohkean oransseihin”, Kälkäjä kertoo.

Pimentävät kaihtimet tuovat ilmettä sisustukseen.

Myös eri kulttuurien välillä on eroja siinä, minkä väriset kaihtimet miellyttävät ihmisten silmää.

”Toimitimme viime vuonna yli 140 000 kaihdinta asiakkaille Suomeen, Pohjoismaihin, Keski- ja Etelä-Eurooppaan sekä Pohjois-Amerikkaan. Kulttuurien väliset tyyli- ja värierot näkyvät selvästi vekkikaihtimien käytössä. Myydyimpiä tuotteita Keski-Euroopassa ovat lämpimän keltaisen ja oranssin sävyiset vekkikaihtimet, kun taas Pohjoismaissa pidetään hillityimmistä vaaleista ja harmaan sävystä. Suomalaisista poiketen Ruotsissa valitaan parvekkeille peittävimpiä kaihdinkankaita. Siellä kaihtimilla halutaan säädellä myös lasitettujen parvekkeiden lämpötilaa”, valottaa Visorin vientipäällikkö Chad Simonson.

Tutustu näyttelytilassa tai tilaa verkkokaupasta

Visor kuuluu parveke- ja terassilasituksia valmistavaan Lumon konserniin. Visorin ja Lumonin yhteisessä näyttelytilassa Kempeleen Zatelliitissa pääsee tutustumaan sekä erilaisiin kaihtimiin että terassi- ja parvekelasituksiin.

Talvi on oiva aika aloittaa terassi- tai parvekelasituksen ja kodin aurinkosuojauksen suunnittelu. Lasituksen ansiosta terassia tai parveketta voi alkaa käyttää aiemmin keväällä ja se tuo lisätilaa kotiin pitkälle syksyyn. Lasitukseen sopivat vekkikaihtimet lisäävät tilojen käytön monipuolisuutta. Hämärinä iltoina ne toimivat näkösuojana ja lämpiminä kesäpäivinä ne varjostavat auringon paahteelta kuumuutta ehkäisten. Visorin ja Lumonin tuotteet valmistetaan kotimaassa mittatilaustyönä.

Kälkäjä kehottaa jokaista tutustumaan rohkeasti tuotteisiin, vaikka vekkikankaasta valmistetut kaihtimet eivät olisikaan ennalta tutut.

”Myyjämme auttavat näyttelytilassa tai kotikäynnillä oikeantyyppisten kaihtimien valinnassa asiakkaan tarpeiden mukaan. Kaihtimet voi myös tilata suoraan verkkokaupastamme”, hän vinkkaa.


Suomen Visor Oy on pohjoissuomalainen kaihdinvalmistaja. Visor Queen -vekkikaihtimia on saatavilla jo Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Espanjassa, Kanadassa, Sveitsissä, Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Venäjällä. Visor on yksi Kauppalehden menestysyrityksistä ja osa Lumon konsernia.

Tutustu Visoriin ja kaihdinratkaisuihin verkkosivuilla >>

Voit tilata kaihtimet myös verkkokaupasta >>

Lisää parveke- ja terassilasituksista sekä oheistarvikkeista www.lumon.fi

Näyttelytila
Zatelliitintie 14, 90450 Kempele
Avoinna ma-pe klo 9-17
Puh. 010 281 3200

 
Artikkeli on Suomen Visorin tuottamaa kaupallista sisältöä.