Ekovilla ja Oulun Energia – Yhteistyöllä huolettomampaa asumista

Ekovilla ja Oulun Energia haluavat yhteistyössä mahdollistaa huolettomamman asumisen ja tarjoavat lisäeristeen tai eristeiden vaihdon ostaville sähkösopimuksen ilman perusmaksua.

Ekovillan ja Oulun Energian yhteistyö syntyi yhteisestä tavoitteesta – molempien yritysten tavoitteena on uuden vuosikymmenen aikana toimia entistäkin vastuullisemmin ja panostaa merkittävästi kiertotalouteen ja energiatehokkuuteen.

Kiertotalousratkaisut tarjoavat vastauksia ilmastonmuutoksen hillintään, sillä niiden avulla vähennetään tehokkaasti päästöjä ja parannetaan energiatehokkuutta. Ekovilla-eriste valmistetaan uusiutuvasta puukuidusta ja se on hiilineutraali, eli eristeen valmistaminen ei tuota hiilidioksidia enempää kuin siihen puupohjaisena raaka-aineena sitoutuu. Oulun Energian tavoitteena on puolestaan saavuttaa hiilineutraali energiantuotanto 2030-luvun kuluessa.

Ekovilla – hiilineutraalia kotimaista eristämistä

Ekovilla valmistetaan pääosin kierrätetystä puukuidusta, johon hyödynnetään esimerkiksi juuri lukemasi sanomalehti. Toimittaessasi lehden keräyslaatikkoon kuljetettavaksi tehtaallemme, teet samalla arjessasi helpon ja tärkeän ekologisen valinnan. Tehtaalla lajiteltu paperi nimittäin kuidutetaan uudelleen Ekovillaksi. Ekovilla voidaan käytön jälkeen kierrättää useilla eri tavoilla. Puretusta rakennuksesta tuote voidaan uusiokäyttää sellaisenaan lämmöneristeenä ja elinkaarensa lopullakin se voidaan käyttää energian tuottamiseen muun biopolttoaineen mukana tai laimentaen maanparannusaineena.

Lämmitysenergian hinnan kallistumisen myötä lisäeristäminen ja ilmatiiviyden parantaminen on entistä kannattavampaa, takaisinmaksuaika on parhaimmillaan muutama vuosi. Laske säästö lisäeristyslaskurilla. Vielä 2000-luvun alussakin eristevahvuudet olivat vaatimattomia nykyisiin vaatimuksiin nähden. Myös rakenteiden ilmanpitävyys on usein puutteellinen. Huoneen lämpötilaa nostetaan yleensä vedon tunteen vuoksi ja jo muutaman asteen nosto lisää energiankulutusta jopa 20%. Yläpohjaremontti on myös kannattava tapa hyödyntää kotitalousvähennystä. Saat vähentää 40% työn osuudesta katso lisätietoa kotitalousvähennyksestä tarkemmin Verohallinnon verkkosivuilta.

Ekovillan asiantuntijakäynnillä tehdään monipuolinen yläpohjan kuntotarkastus. Vanhojen eristeiden kunto, ilmansulut, IV-kanavien eristykset, piipun palovilloitukset, tuulenohjaimet, kulkusillat sekä riittävän tuuletuksen järjestäminen kuuluvat tarkistettaviin asioihin. Kun kodin yläpohja on kunnossa, saadaan asumismukavuutta, huolettomuutta ja säästöjä vuosikymmeniksi eteenpäin. Samalla kodin energiatehokkuus paranee ja jälleenmyyntiarvo kasvaa. Valitsemalla tehokkaan ja ekologisen lämmöneristeen pienennät samalla asumisesta syntyvää hiilijalanjälkeä.

Arjen vastuullisuutta

Lisäeristä kotisi ekologisella Ekovillalla, saat 24kk määräaikaisen Varmavirta-sähkösopimuksen ilman perusmaksua! (Arvo vähintään 84€)

Tutustu lisää osoitteessa: https://www.ekovilla.com/