OAK – lähellä kaikkea puolivälissä Suomea

Oulun sataman syväväylä, teiden kehittäminen ja yritystonttien sijainti varmistavat hyvät olosuhteet logistiikka-alan yrityksille Oulussa myös tulevaisuudessa.

OAK:n toiminnan kannalta on tärkeää, että satama ja nelostie ovat lähellä terminaalia, kertoo toimitusjohtaja Jaana Kokko.

“Syväväylän ansiosta tänne mahtuu kolme-neljä kertaa isommat laivat. Että ei täältä kapasiteetti lopu”, sanoo Oulun Sataman toimitusjohtaja Marko Mykkänen ja viittoo kohti satamassa olevaa rahtilaivaa, joka maallikon silmin näyttää kerrostalon kokoiselta.

Oulun Satama on jo vuosia ollut Perämeren vilkkain konttiliikenteen osalta, ja syksyllä 2019 käyttöön otettava 12,5 metrin syväväylä vahvistaa johtoasemaa parantamalla merikuljetusten kustannustehokkuutta. Syväväylä ja rakenteilla oleva 50 hehtaarin kenttätila mahdollistavat enemmän ja isompia rahtilaivoja ja sitä kautta logistiikka-alan yrityksille enemmän töitä.

OAK:n terminaalin paikka on tarkoin harkittu

Satamaan johtavan tien varrella, viiden hehtaarin tontilla Oritkarissa, sijaitsee Oulun Autokuljetus Oy:n (OAK:n) vuonna 2018 valmistunut terminaali.

“Terminaalimme sijaitsee kaupungin vuokratontilla. Yhteistyö yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden kanssa on sujunut tosi hyvin. Meidän tarpeitamme on kartoitettu ja ymmärretty, ja haluttu etsiä meille sopivat ratkaisut”, sanoo OAK:n toimitusjohtaja Jaana Kokko.

Oulun kaupunki vastaa logistiikan, varastoinnin ja liikenteen alojen yritysten tarpeisiin tarjoamalla tontteja erinomaisten liikenneyhteyksien varrella. Alasta ja tarpeista riippuen yrityksille löytyy vapaita tontteja esimerkiksi Honkimaalta Kuusamontien pohjoispuolelta, Holstinmäen teollisuusalueelta läheltä Haukipudasta ja Kiimingin Välikylästä.

“Satama ja tulli ovat lähellä, tänne pääsee suoraan nelostieltä ja alueella on myös muita, toimintamme kannalta tärkeitä yrityksiä”, luettelee Kokko terminaalin sijainnin etuja ja tulee samalla kertoneeksi yleisemmin Oulun hyvistä puolista logistiikka-alan yrityksille.

Oulun tärkeässä liikenteellisessä solmukohdassa kohtaavat pohjoisen merkittävimmät valtatiet, satama, junarata ja Suomen toiseksi liikennöidyin lentoasema. Logistinen saavutettavuus paranee entisestään sataman syväväylän myötä, kun valtatiet 4 ja 22 uudistetaan ja kaksoisraiteen rakentaminen Seinäjoen pohjoispuolella etenee.

Oulun asema pohjoisen logistisena keskuksena vahvistuu

Kokko esittelee moderneja tiloja ja vie katsomaan uljasta merimaisemaa avaralle parvekkeelle. On hämmästyttävää, että aikaisemmin paikalla lainehti meri. Lähivuosina Oritkariin on tulossa uutta rakennusmaata, kun Poikkimaantietä pengerretään merialueelle.

Oulun Sataman toimitusjohtaja Marko Mykkänen ajeluttaa ympäri satama-aluetta, jossa värikkäät kontit kertovat kansainvälisyydestä, ja lastia tyhjentävät maansiirtoautot alueen jatkuvasta kehittämisestä.

“Yrittäjille meillä on taata riittävästi kapasiteettia, ja satama-alueen globaalit konttivarustamot tekevät satamasta luotettavan, vahvan ja innovatiivisen kumppanin nyt ja tulevaisuudessa”, hän lupaa.

Kokon ja Mykkäsen kanssa jutellessa ymmärtää nopeasti, miten yrittäjät, satama, kaupungin yritystonttitarjonta ja teiden ja muun infran rakentaminen ja kehittäminen kietoutuvat toisiinsa isoksi yhteisöksi, jossa jokainen toimija tukee ja tarvitsee toisiaan.

Oulussa yli 70 vuotta sitten perustetulle Oulun Autokuljetukselle on siis monta hyvää syytä olla Oulussa. Ja miksipä sieltä mihinkään lähtisi.

“Oulu on puolivälissä Suomea. Runkoliikenne ajaa tänne Ouluun, ja täältä pohjoiseen lähtee jakeluliikennettä: tässä on hyvä pysähtyä, ajoajat riittävät ja täällä vaihdetaan yleensä kuljettajia ja autoja. Oulu on Pohjois-Suomen keskus”, Kokko sanoo.

Oulun Sataman toimitusjohtaja Marko Mykkänen kertoo rahtiliikenteen lisääntyvän syväväylän myötä. Tämä tietää töitä logistiikka-alan yrityksille.

Etsitkö tonttia logistiikka-alan yrityksellesi tai muuta liiketoimintaa varten? Onnistu, menesty Oulun yritystonteilla. Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut vastaa yrityksesi tonttitarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin tehdään yhdessä Oulusta paras paikka yrityksellesi: ouka.fi/yritystontit

Katso Oulun kaupungin vapaat logistiikka-alan tontit tästä!

 

Artikkeli on Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen tuottamaa kaupallista sisältöä.