Tukikohtana Takalaanila

Oulun PM-Rakennus Oy rakentaa, myy ja vuokraa toimitiloja toisille yrityksille Takalaanilassa. Täällä sijaitsevat myös yrityksen omat toimitilat. Viimeisin rakennusurakka on juuri saatu päätökseen: asiakas Intolog Oulu Oy on nyt uudenkarhean teollisuushallin uusi omistaja.

LuovutettuHalli-2

Oulun PM-rakennus Oy on 18-vuotias oululainen rakennusalan yritys, jonka viimeisin rakennusurakka on juuri saatu päätökseen. Oulun Takalaanilaan äsken valmistunut reilun tuhannen neliön halli on juuri luovutettu Intolog Oulu Oy:lle, joka puolestaan kalustaa mm. arkistoja, varastoja ja teollisuuden tiloja. Intolog järjesti itse kaupungin vuokratontin ja PM-Rakennus hoiti uuden kiinteistön rakentamisen.

”Alun perin kyselimme tonttia Business Oulun puolelta, mistä meidät ohjattiin Jukka Kankaan luokse Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluihin”, kertoo Intolog Oulu Oy:n toimitusjohtaja Jorma Vesala.

Asiointi tonttipalveluissa meni odotettua sujuvammin. Juttelimme Jukan kanssa perjantaina, hakemuksen lähetimme maanantaina, ja homma eteni jo samalla viikolla käsittelyyn.

”Myös rakennusluvat saatiin nopeasti. Luulin, että rakentamisen aloittaminen menisi väkisellä vuoden 2017 alkupuolelle, mutta nyt meillä onkin tontilla jo valmis halli.”

PM-Rakennuksen toimitusjohtaja Marko Vesa on samoilla linjoilla Jorma Vesalan kanssa. Yhteistyö kaupungin kanssa toimii. Yritys rakentaakin lähes poikkeuksetta Oulun kaupungin vuokratonteille.

”Olemme toimineet pääasiassa Oulussa, koska toimintaedellytykset ovat täällä olleet hyvät. Oulusta löytyy tarpeeksi tontteja, niiden vuokrasopimukset ovat pitkiä ja kaupungin vuokrataso todella kohtuullinen. Yrittäjien toiveita kuunnellaan ja kaupungilla on selvästi halu löytää sopiva paikka kaikille yrityksille”, Vesa toteaa.

Haastateltavat

Takalaanilan sijainti ja infra kiinnostavat

Sekä PM-Rakennus että Intolog viihtyvät Takalaanilassa, eikä kummallakaan yrityksellä ole lähtöaikeita.

”Takalaanila on meille ihanteellinen paikka, sillä sen logistinen sijainti ja infra kaukolämpöverkkoineen sekä tietoliikenneyhteyksineen ovat huippuluokkaa. Kuten monet muutkin paljon logistiikkapalveluja tarvitsevat yritykset, mekin haluamme toimia Postin lähellä. Tämä säästää meiltä vuositasolla lukuisia ajokilometrejä”, Intolog Oulu Oy:n Vesala sanoo.

PM-Rakennuksen ainoa huoli liittyy uusien tonttien saamiseen alueelle, sillä Takalaanilan työpaikka-alue on nyt täynnä ja yrityksiä olisi tulossa lisääkin. PM-Rakennus jatkaisi mielellään rakentamista Takalaanilassa.

”Monet etelästä Ouluun tulevat yritykset haluavat tulla nimenomaan tälle alueelle. Lisäksi kun rakennuksella on hyvä sijainti, sen arvo säilyy. Tämän vuoksi haluamme tulevaisuudessakin rakentaa edelleen Oulun kaupungin tonttimaalle – ja mielellään Takalaanilassa.”

RakenteillaTakalaanilassa

Uusia tontteja luvassa jo kesällä

Kaupunki on vastaamassa yrittäjien toiveisiin. Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen maanmittausteknikko Jukka Kankaan mukaan Takalaanilaan ollaan piakkoin kaavoittamassa lisää teollisuustontteja.

”Asia laitetaan vireille vielä tänä vuonna, mutta tontinluovutuksen tarkkaa aikataulua on vaikea sanoa tässä vaiheessa. Kaavan valmistumisen jälkeen täytyy nimittäin varata jonkin verran aikaa myös infrarakentamiselle”, Kangas sanoo.

Logistiikkatoimialan yrityksille on luvassa tonttimaata nopeammin. Lähelle Postin lajittelukeskusta on valmistumassa uusi, kyseistä toimialaa palveleva asemakaava, ja ensimmäiset tontit on tarkoitus luovuttaa jo tänä kesänä.

oulu_yyp_uusi2

Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut -palvelualue kuuluu Oulun kaupunkikonserniin. Palvelualue vastaa Oulun kaupunkisuunnittelusta ja teknisistä palveluista sekä useista viranomaistehtävistä liittyen kaupungin vesihuoltoon, rakentamiseen, pelastus- ja ympäristötoimeen.

Haluamme olla paras paikka yrityksille.

Katso Oulun Kaupungin vapaat yritystontit tästä!

Artikkeli on Oulun Kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen tuottamaa kaupallista sisältöä.