Nikama Design ja JanPro Oy – hyvät liikenneyhteydet edistävät liiketoimintaa

Helppo saavutettavuus ja lähellä olevat palvelut ovat tärkeitä asioita niinkin erilaisille oululaisille yrityksille kuin Nikama Design ja rakennusyhtiö Jan Pro Oy.

Nikama Designin yrittäjä Teemu Partanen kehuu tuotantotilojen sijaintia Kuusamontien varrella.

Oulussa Ruskonselän yritystontille on nousemassa oululaisen rakennusyhtiö JanPro Oy:n uusi tuotanto- ja toimitila. Ralliautoilijana tunnettu toimitusjohtaja Janne Tuohino kertoo, että nykyinen Ruskonselässä sijaitseva toimi- ja tuotantotila on käynyt pieneksi ja oikeastaan se on ”viety heiltä käsistä”, kun toiset yrittäjät ovat halunneet tulla tiloihin.

Nyt kaupungin vuokratontille nykyisen tontin viereen on rakentumassa uusi ja entistä isompi tila JanPron käyttöön. Tuohinolle ei ole tullut mieleenkään muuttaa muualle.

”Täältä on helppo kulkuyhteys. Rautakaupat ovat lähellä ja tähän on helppo tulla hakemaan tavaraa, tai kenen tahansa on helppo tulla tänne”, Tuohino kertoo.

Virkeä Välikylän yrityspuisto

JanPro Oy:n toimitusjohtaja Janne Tuohino katsasti uutta tonttia kevättalvella. Uudisrakennus on kohta valmis.

Tuohinolla on yritystiloja myös muutaman kilometrin päässä, Kuusamontien varrella Välikylässä. Välikylän yrityspuistossa on perinteisten kuljetus- ja autokorjaamoalan yritysten lisäksi monipuolisia palvelu- ja tuotantoalojen yrityksiä.

Välikylän tehtaalla Nikama Design Oy valmistaa suomalaista designia teräksestä. Tuotantotiloissa muotoillaan teräksestä käsityönä koruja, käyttöesineitä ja sisustustavaroita, ja toukokuussa avatussa tyylikkäässä loungessa myydään valmiita tuotteita.

”Kuusamontielle on kymmenen metriä eli me näymme hyvin ohiajaville ja tänne on helppo asiakkaiden tulla. Muutenkin tämä sijainti on loistava: keskustaan ajaa vartissa ja lentokentälle 25 minuutissa”, sanoo toimitusjohtaja Teemu Partanen.

Partasen mukaan Välikylä on kuin oma kyläyhteisö, jossa yrittäjät tukevat toisiaan. Kuusi vuotta alueella olleena hän on nähnyt, että paikka on vilkastunut kovasti, ja se kehittyy ja monipuolistuu edelleen uusien toimijoiden myötä.

Välikylä on kaupungin kasvamisen myötä ikään kuin tullut lähemmäksi kaupunkia. Konkreettisesti se tulee lähemmäksi kaupunkia, kun kahden uuden tien rakentamisen yhteydessä Välikylään avataan uusi liittymä Kuusamontieltä, kilometrin nykyistä liittymää lähemmäksi kaupunkia.

”Tämä on kliseinen sanonta, että paikka on lähellä, mutta silti niin kaukana. Kaikki tarvittava löytyy suht läheltä ja nopeasti. Sitten kuitenkin, kun ympäripyöreää päivää tekee, niin illat saa olla aika rauhassa. Ja täällä on hieno auringonlasku!” Partanen näyttää loungen ikkunasta kohti länsitaivasta.

Valmiita yritystontteja eri puolilla Oulua

Teemu Partanen näkee Välikylän tulevaisuuden mielenkiintoisena, kun alueen yritystoiminta monipuolistuu koko ajan.

Oulun kaupungilla on tuotantoalan yrityksille tarjolla valmiiksi kaavoitettuja ja kunnallistekniikan piirissä olevia tontteja. Ruskonselän ja Välikylän lisäksi tontteja on muun muassa Honkimaan teollisuusalueella, joka sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella lähellä Kiimingin keskustaa.

Tuohino on tehnyt paljon yhteistyötä kaupungin tonttipalveluiden kanssa myös firmansa rakennusprojektien yhteydessä.

”Yhteistyö on sujunut loistavasti. Se mitä olemme anoneet ja hakeneet, olemme saaneet. Jo suunnitteluvaiheessa olemme pystyneet yhteistyössä sopimaan meille ja asiakkaillemme tärkeistä tarpeista”, hän sanoo.

Etsitkö tonttia tuotantoalan yrityksellesi tai muuta liiketoimintaa varten? Onnistu, menesty Oulun yritystonteilla. Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut vastaa yrityksesi tonttitarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin tehdään yhdessä Oulusta paras paikka yrityksellesi: ouka.fi/yritystontit

Katso vapaat teollisuuden ja rakennusalan tontit täältä >>

 

Artikkeli on Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen tuottamaa kaupallista sisältöä.