Utajärvi tarjoaa uusia ratkaisuja lapsiperheiden arkeen

Utajärven kunnassa haluamme olla kehittämässä lapsiperheiden sujuvan arjen ratkaisuja. Haluamme näillä ratkaisuilla tukea perheiden kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Kunnassamme on uusi päiväkoti, jonka oma liikuntasali ja iso piha takaavat lasten hyvinvoinnin koko varhaiskasvatustaipaleen ajalle. Päiväkodin pihalla on tilaa leikkiä ja touhuta. Hyödynnämme lähiympäristöä aktiivisesti tekemällä lasten kanssa pieniä retkiä puistoon ja lähimetsään. Samalla kotiseutu tulee tutuksi, lapset saavat elämyksiä ja liikenteessä toimimisen taidot tulevat tutuksi.

Retkellä kodalla.

Tavoitteemme on varmistaa, että lapsella on ympärillään välittäviä ihmisiä ja hän kokee tulevansa kuulluksi ja arvostetuksi yhteisön jäsenenä. Toiminta tapahtuu pitkälti pienryhmissä, jolloin lapsen yksilölliset tarpeet tulevat huomioiduiksi.

Varhaiskasvatuksessa painotetaan positiivista pedagogiikkaa, jossa korostamme myönteisten tunteiden sanoittamista ja lapsen yksilöllistä kohtaamista. Tuemme myös huoltajia kasvatustyössä sekä mahdollistamme heidän osallistumisensa työelämään tai opiskeluun. Meillä kaikki lapset silitetään päiväunille.

Pienryhmissä lasten huomioiminen helpottuu.

Elokuun 1. päivästä alkaen tarjoamme lapsiperheille maksuttoman varhaiskasvatuksen ja esikoululaiset saavat kesä-, heinä- ja elokuun ajan varhaiskasvatusta päiväkodissa koulun alkuun saakka. Myös aamu- ja iltapäivätoimintaan osallistuvien esikoululaisten varhaiskasvatus muuttuu maksuttomaksi. Tällä haluamme tukea jokaisen lapsen turvallisuutta ja helpottaa perheiden kesäjärjestelyitä.

Lasten kotihoidon kuntalisä käyttöön.

Vaihtoehtona kunnalliselle varhaiskasvatukselle, otamme käyttöön lasten kotihoidontuen kuntalisän 1.8.2019 alkaen. Kuntalisä on suuruudeltaan 300 € kuukaudessa. Maksamalla kotihoidon tuen kuntalisää annamme perheille mahdollisuuden valita heidän omaan tilanteeseen sopivan vaihtoehdon.

Kuntalisä on perhekohtainen ja sitä maksetaan perheen nuorimmasta alle 2-vuotiaasta kotihoidontuen piirissä olevasta lapsesta, joka ei ole kunnan järjestämässä tai tukemassa varhaiskasvatuksessa.

Lue lisää kotihoidon kuntalisästä ja muista lapsiperheiden eduista täältä.

Opetusta nykyaikaisilla menetelmillä ja välineillä

Käytämme nykyaikaisia laitteita opetuksen tukena. Luokissa on uusimman teknologian älytaulut ja jokaisesta luokasta löytyy oppilaille tabletti- tai chromebook -laitteet käytettäväksi opetuksen tukena. Ensi syksynä 3. ja 6. luokkalaiset saavat käyttöönsä henkilökohtaiset Chromebookit tukemaan oppimista.

Meillä 0-3-luokkalaiset ovat oikeutettuja aamu- ja iltapäivätoimintaan, jossa pyritään huomioimaan lasten tarpeet. Iltapäivätoiminnan aikana on mahdollista harrastaa liikuntaa liikuntasalilla, tehdä läksyjä, levätä tai leikkiä sekä halutessaan lapsella on mahdollista osallistua koulun järjestämään kerhotoimintaan.

Koulun kerhotoiminta on monipuolista, josta jokaiselle halukkaalle löytyy mieluista ajanvietettä koulun jälkeen. Tänä keväänä koulussa on aloitettu oppilasagenttitoiminta, jotta ensi syksynä 3. ja 6. luokkalaisten Chromebookien käyttöönotto sujuisi jouhevasti. Oppilasagenttitoiminnan ideana on löytää vertaistukea luokan sisällä oman luokan koulutetuista agenteista. Lisätietoja valtakunnallisesta oppilasagenttitoiminnasta löydät täältä.

Oppilasagentit saivat omat agentti-paidat.

Lukiolaisille maan parhaat edut

Peruskoulun jälkeen meillä on mahdollista siirtyä omaan kansainväliseen lukioon, jossa on hyvät harrastemahdollisuudet ja maan parhaat taloudelliset edut. Meillä ei tarvitse maksaa oppikirjoista, yli 5 km pituisista koulumatkoista, tabletista ja läppäristä eikä kotimaan opintomatkoista. Ulkomaan matkoissa omavastuu kerätään pääasiassa yhteisellä varainkeräyksellä ja opiskelijat saavat alennusta ajokortista. Jos opiskelija tarvitsee asunnon opiskelun ajalle, siitäkään ei tarvitse maksaa isoja summia.

Katso lukion edut videolta

 

”Haluamme tukea lapsiperheitä, jotta jokaisella lapsella ja nuorella olisi mahdollisimman onnellinen ympäristö ja hyvät mahdollisuudet kasvaa”, summaa vt. kunnanjohtaja Anne Sormunen.

Utajärvi – elämän pituisella matkalla – pienestä pitäen

 

Lisätietoja:

Vt. kunnanjohtaja Anne Sormunen: p. 040 482 6444, anne.sormunen(a)utajarvi.fi

Varhaiskasvatuksen esimies Sanna Valkonen: p. 050 521 3748, sanna.valkonen(a)utajarvi.fi

Sivistystoimenjohtaja Erkki Väänänen: p. 050 304 7102, erkki.vaananen(a)utajarvi.fi

 

 

Artikkeli on Utajärven tuottamaa kaupallista sisältöä.