Rikkinäinen tuulilasi on turvallisuusriski

Tuulilasin korjaus kannattaa tehdä heti, kun kivenisku syntyy.

– Jos korjauttamista viivyttää, se muuttuu hankalammaksi. Lasin sisään menee pölyä ja muuta likaa, joka on vaikea poistaa, ja lasiin jää näkyvä jälki, muistuttaa Pörhön jälkimarkkinointipäällikkö Pekka Mustonen.

Pekka Mustonen, Pörhö

Pekka Mustonen, Pörhö

Korjaus kannattaa tehdä heti siksikin, että muuten edessä saattaa olla reilusti kalliimpi lasku.

– Tuulilasi on autossa kantava rakenne, ja kori elää. Näin ollen kiveniskusta lähtee helposti halkeama, jota ei enää voi korjata vaan tuulilasi pitää vaihtaa kokonaan. Niin kauan kuin jälki on pelkkä isku, se voidaan siististi ja turvallisesti korjata.

Joka toisessa tuulilasissa huomautettavaa

Rikkinäinen tuulilasi on turvallisuusriski. Muun muassa Liikenneturvan, Trafin ja Oulun yliopiston yhteistyönä järjestämässä Kirkkaasti turvallisin -kampanjassa* havaittiin, että autoilijoiden tuulilaseista noin puolet vaatii toimenpiteitä.

Eerik Vattulainen, Pörhö

Eerik Vattulainen, Pörhö

– Yleisimpiä vaurioita ovat kiveniskut ja halkeamat. Iskuja korjataan meillä päivittäin, ja tuulilaseja myös vaihdetaan paljon. Kun tiellä on nastoja tai kiviä, vaurioita syntyy aina, Mustonen sanoo.

Ei ole aivan yhdentekevää, mihin liikkeeseen tuulilasin vie vaihdettavaksi.

– Uusien autojen tuulilaseissa on tekniikkaa, kuten sadetunnistimia ja kameroita, jotka pitää kalibroida uudelleen samalla, kun tuulilasi vaihdetaan. Ikävien yllätysten välttämiseksi kannattaa vaihdattaa tuulilasi omassa merkkihuollossa.

Tuulilasivakuutus korvaa kulut

Kiveniskun korjaaminen on nopea ja edullinen toimenpide, jolla tuulilasi saadaan entisen veroiseksi.

– Yhden vaurion korjaus kestää noin 45 minuuttia. Hinta ensimmäisestä kiveniskusta on noin viisikymppiä ja seuraavat 35 euroa. Mikäli tuulilasi joudutaan uusimaan, vaihto kestää noin kaksi ja puoli tuntia ja hinta riippuu auton merkistä ja mallista. Monella asiakkaalla on kuitenkin nykypäivänä jo tuulilasivakuutus, jolloin korjauksesta ei tule kuluja ollenkaan, muistuttaa Mustonen.

*) Kirkkaasti turvallisin -tuulilasikampanjan järjestivät yhteistyössä Autoalan Keskusliitto, Saint-Gobain Autover, Autoliitto, Liikenteen turvallisuusvirasto (Trafi), Liikenneturva, Helsingin Metropolia, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Turun ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopisto. Kampanjassa tarkistettiin ABC-asemien pihoilla ilmaiseksi autojen tuulilaseja Hämeenlinnassa, Oulussa, Seinäjoella ja Turussa.

images

Pörhö vauriokorjaamo on vakuutusyhtiöiden virallinen vahinkotarkastusasema, joka palvelee sinua – oli kyseessä sitten pieni kolhu tai suurempi vaurio. Vakuutuksen piiriin kuuluvissa vaurioissa voit kääntyä korjaamoidemme puoleen automerkistä riippumatta.

Katso Pörhön Autolasipalvelut tästä >

Artikkeli on Pörhön autoliikkeen tuottamaa kaupallista sisältöä.