Auton ylläpidossa säästäminen voi tulla kalliiksi

images

Henkilöauton huollon, korjaamisen tai tarpeellisen varustelemisen lykkääminen liian myöhään tiukan taloustilanteen takia voi tulla aina vain kalliimmaksi.

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys kiinnitti elokuussa 2015 julkistetussa selvityksessä huomiota siihen, että neljä kymmenestä autoilijasta lykkää auton huollattamista sen huolto-ohjelman mukaisessa aikataulussa. Heistä puolet ilmoitti syyksi rahan puutteen. Selvityksen mukaan huoltojen korjausten lykkääminen voi johtaa kalliimpiin vaurioihin ja jopa onnettomuusriskiin, jos esimerkiksi auton jarrut eivät toimi vaihtamattomien jarrunesteiden takia.

Pörhön Autoliike –konsernin jälkimarkkinointipäällikkö Pekka Mustonen kertoo, että liikkeen tarjoamalle Maksuetu-palvelulle on ollut selvästi tilausta, sillä se mahdollistaa korjauskulujen jakamisen useampaan maksuerään.

– Maksuedun ansiosta kuluneet renkaat on päästy vaihtamaan uusiin ja turvallisiin. Säännöllinen huoltaminen pitää yllä auton arvoa, mutta varmistaa myös hallintalaitteiden ja jarrujen varman toiminnan, Mustonen huomauttaa.

 

iloinen-perhe

Maksuetua on käytetty myös muihin autoiluun liittyviin kuluihin taloutta tasapainottamaan. Talvella vilkkaana käynyt laskettelu- ja hiihtosesonki on näkynyt Pörhöllä esimerkiksi Maksuedulla rahoitettuina suksibokseina.

– Kun perheelle on vuokrattu mökki, ostettu hissiliput viikoksi ja varattu rahaa lomailun muihin kuluihin, uuden suksiboksin hankkiminen käteisellä voi varmasti tehdä tiukkaa. Maksuedun ansiosta kaikki harrastusvälineet tulevat helposti mukaan.

Pörhön Maksuedulla asiakas voi maksaa autonsa huoltoja, korjauksia, varaosia, varusteita ja tarvikkeita joustavalla maksuajalla ja –tavalla. Laskulle saa 14 vuorokauden korottoman ja kuluttoman maksuajan, joka Mustosen mukaan riittää usein siirtämään suorituksen tilipäivälle.

– Valtaosa asiakkaista jakaa kuluja tasaisesti vielä pidemmälle aikavälille, jolloin välttämätön korjauskulu ei rasita perheen taloutta liikaa yhdellä kertaa, Mustonen sanoo.

Maksuetua käytetään myös kolarikorjauksissa, jolloin peltivauriot saadaan korjattua mahdollisimman pian ennen kalliiden ruosteongelmien syntymistä.

Mustonen laskee, että Maksuedun käyttö on kolmen vuoden aikana noin viisinkertaistunut mitattuna sen kautta laskutettujen palveluiden ja tarvikkeiden arvolla. Maksuedun saa käyttöön puhelimitse jo huollon ajanvarauksen yhteydessä.

– Maksuedun kokonaiskorko on muutaman kuukauden rahoitusajalla yllättävän edullinen. Joustava maksuaika mahdollistaa auton hyvän ylläpidon myös näinä vaikeina taloudellisina aikoina.

Juttu on Pörhön Autoliike Oy:n tuottamaa mainosaineistoa.