Joulun korulahjaa kannetaan vuosien ajan

Koru on henkilökohtainen ja vastaanottajan varmasti arvostama lahja. Oulun Korun laajan varastovalikoiman ansiosta sopiva korulahja löytyy jokaiselle ikään ja sukupuoleen katsomatta ja sen saa odottamatta mukaansa. Lukuisien lahjanavajaisten pelastaja on joulun alla auki iltakahdeksaan saakka.

Hetkinen, nämähän ovat kultaa! Oulun Korun myyjä ja Kalevala Korun tuotevastaava Pirjo Bernier on tottunut asiakkaiden yllättyneisiin kommentteihin kultaisten perinnemallien äärellä. Kalevala Korut tunnetaan parhaiten sen pronssisista ja hopeisista malleista, mutta kuten Oulun Korun myymälässä pian huomaa, niitä saa erittäin kattavasti myös kultaisina.

”Kalevala Korulla on myös timanttisormuksia, mikä myös tulee monelle yllätyksenä.”

Edullisemmat pronssiset Kalevala Korut tehdään nykyisin kiillotettuina, jolloin niiden sävy on uutena hyvin kirkas ja kultaan taittuva. Ajan saatossa korut saavat aidosta materiaalista ja käytöstä kertovan patinan. Vuosittain uudistuva Kalevala Korun mallisto on kulkenut ajan saatossa kohti modernia ja pienieleistä tyyliä. Koska mallisto on niin laaja, kantajansa persoonallisuuteen istuva koru löytyy useista vaihtoehdoista.

”Esimerkiksi uudelleen syntynyt Kosmos-sarja on ollut uudelleenjulkaisusta asti meillä hyvin kysytty. Se edustaa modernien korujen rinnalla perinteistä, kalevalaista, jopa vöyreää aikaa”, Bernier kuvailee.

Ei ole sattumaa, että Kalevala Korut ovat kulkeneet Oulun Korun mukana sen perustamisvuodesta saakka. Perustaja Mikko Keisu sekä perheyrityksessä työskentelevät Nanna Keisu ja Pekka Keisu tuntevat malliston erittäin hyvin. Edelleen Kalevalaisen Naisten Liiton omistama koruyhtiö on perustettu vuonna 1937 ja sen korut valmistetaan Suomessa.

Kalevala Korun sarjat ovat pitkäikäisiä ja yhteen sointuvia, joten niiden rinnalle on helppo löytää aina uudelleen kokoelmaa rikastuttavia koruja.

”Ja niinhän se on, että koru on yksinkertaisesti lahja, joka pitää sisällään suuria tunteita pienessä paketissa”, Nanna Keisu sanoo.

Statuksen kertojasta vastuullisuuden viestiksi

Kalevala Koru on tunnettu siitä, että se käyttää kattavasti kierrätettyä kultaa sen korujen valmistuksessa. Jalometallikorut ovat muutoinkin hyvin ekologinen lahjavalinta: Niitä pidetään kauan, kesto on jopa ikuinen ja tarvittaessa esimerkiksi kultakoruistaan voi aikanaan teettää täysin uudet korut.

Siinä missä kultakoru on kertonut halki vuosisatojen kantajansa statuksesta, nykyisin se on myös kannanotto kertakäyttökulttuuria vastaan.

”Tällainen koru kertoo kestävän kehityksen arvostamisesta. Eri korumallit heijastelevat kantajansa elämänasennetta hyvin kantaaottavallakin tavalla”, Mikko sanoo.

Kalevala Koru on myös osa monen perheen jouluperinnettä.  Sen joulukoriste-sarja on monen keräilijän hartaasti vaalima ja tänä jouluna yksi sen eläintarinoista saa päätepisteen – kunnes uuden tarinan aika koittaa vuoden päästä. Pirjo Bernier sanoo, että joulun vuosikoruja 2019 on vielä hyvin saatavilla. Jos oma joulukoriste-sarja kaipaa täydennystä, myymälästä löytyy myös muutamia aiempien vuosien vuosikoruja.

”Nämä joulukoristeet ovat hyvin suosittuja lahjoja ulkomailla asuville suomalaisille. Aivan äskettäin olemme lähettäneet niitä esimerkiksi Norjaan ja Saksaan.”

Ovet auki iltaan saakka

Oulun Koru palvelee joulunalusviikolla arkisin kello 20 saakka. Liikkeessä odotetaan lahjojen etsijöitä palvelualttiilla ja ammattitaitoisella asenteella. Koruja sekä kelloja on Rotuaarin kivijalkamyymälässä erittäin kattavasti useilta valmistajilta ja myös kattavalla hintahaitarilla. Yksistään timanttikoruja on tuhansia eri vaihtoehtoja sovitettavissa paikan päällä. Ja kun joulun pyhät lähestyvät, palvelevan kivijalkamyymälän laajat lahjavalikoimat nousevat suureen arvoon.

”Olemme auki vielä aattopäivänäkin, joten viimeisessäkin kiireessä pääsee lahjojen suhteen joulurauhaan”, Pekka vinkkaa.

Jouluna juhlava lahja voi toki olla muutakin kuin koru tai kello. Esimerkiksi Tapio Wirkkalan designklassikot ovat edelleen kattavasti saatavilla ja niitä löytyy heti mukaan myös Oulun Korusta. Sama pätee jugend-tyyliseen Suomi-sarjaan, jonka suunnittelija on monelta pimennossa.

”Suomi-sarjan aterimet ovat Akseli Gallen-Kallelan suunnittelemia. Hopeiset aterimet eivät ole enää jokaisen talouden aarteita, mutta niillä on edelleen sijansa erityisten juhlahetkien kohottajina”, Mikko huomauttaa.

Oulun Koru

Osoite: Kirkkokatu 19, 90100 Oulu

Puh: 044 740 3528

Sähköposti: oulunkoru@oulunkoru.fi

Lisätietoa löydät verkkosivuilta www.oulunkoru.fi