Kesähäiden timanttisormukset
valitaan nyt

Kaivertajamestari Matti Sarasojan käsien kautta kulkevat kesähäiden kauneimmat sormukset.

Ennen hääpäivää vihittävä pari on voinut valmistella yhteistä juhlaa jopa vuosien ajan. Juhlapaikan, hääkuvaajan ja esiintyjien varauskierrosten keskellä yksi hetki on ylitse muiden. Vihkisormus ostetaan kannettavaksi koko loppuelämän ajan.

Kaivertajamestari Matti Sarasojan tarkka kädenjälki piirtyy timanttisormuksen sisäpintaan Oulun Korun työhuoneessa Rotuaarilla. Kaiverrus kertoo, että jälleen yksi tuleva aviopari on tehnyt häävalmisteluiden kenties tärkeimmän valinnan. Vihkisormuksen valitseminen suuntaa odotuksen kohti kesää.

Kesähäiden lähestyminen nähdään Oulun Korun kivijalkamyymälässä jo tammikuussa ja hääparien määrä asiakaskunnassa kasvaa erityisesti Häämessujen myötä. Kesän kynnyksellä moni haluaa olla ajoissa koruliikkeessä ja varmistaa oikean sormuksen löytymisen mahdollisimman laajasta valikoimasta.

Sarasoja sanoo, että lähes poikkeuksetta vihkisormukseksi valitaan timanttisormus.

”Timantin lujuus ja kauneus kuvaa sitä liittoa, jonka merkkinä se on. Suomalaisten valinta on lähes poikkeuksetta kirkas timantti – maailmalla yleisemmät värikkäät kivet ovat meillä harvinaisuus”, hän huomauttaa.

Suomalaiset valitsevat lähes yksinomaan kirkkaan timantin.

Sormuskaupoilla ei hänen mielestään pidä kiirehtiä. Oulun Korun ammattilaiset ovat valmiina etsimään ja esittelemään niin kauan kunnes juuri se oikea sormus on osunut kohdalle. Sarasoja sanoo, että harkinnan käyttäminen on viisasta: vihkisormuksen on syytä olla omassa arjessa ja harrastuksissa käytännöllinen, mutta myös niin kaunis, että se ilahduttaa juurikin jokapäiväisessä arjessa.

”Kodit, autot, vaatteet ja harrastukset vaihtuvat vuosien sekä vuosikymmenten aikana, mutta vihkisormus pysyy. Se ostetaan koko loppuiäksi, joten sen valintaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

”Oikea sormus tuntuu omalta”

Urallaan lukemattomia tulevia aviopareja Oulun Korussa palvellut Sarasoja sanoo, että oikean sormuksen tuntee, kun sen on saanut nimettömäänsä. Huolella tehty valinta antaa mielenrauhaa.

”Oikea sormus on se, mikä tuntuu omalta. Kun valinnan on voinut tehdä usean vaihtoehdon joukosta, päätös tuntuu turvalliselta eikä sormuksen valinnasta koe epävarmuutta.”

Oulun Korussa hääpareja odottaa jopa tuhansien timanttisormusten valikoima. Nanna Keisu sanoo, että usein liikkeeseen tulevalla hääparilla on mielessään jo alustava ajastus tulevasta vihkisormuksesta. Liikkeessä myyjän avulla haavekuva tarkentuu ja sovituksen myötä siitä tulee totta.

”Laajan valikoiman ansiosta tuotteet ovat heti sovitettavissa ja hankittavissa. On aivan eri asia selata kuvastoja kuin sovittaa oikeita sormuksia ja etsiä niistä oikeaa.”

Keisu huomauttaa, että Oulun Korulla on myös kaikki kultasepän palvelut paikan päällä liikkeessä, joten kaiverrus ja tarvittaessa esimerkiksi koon muuttaminen onnistuvat vaivattomasti.

Kultaseppä Mikko Keisun perustama Oulun Koru on palvellut hääpareja yli 40 vuoden ajan.

Ja ennen kaikkea liikkeessä palvelevat ammattilaiset ovat valmiina antamaan kaiken osaamisensa vihkisormuksen valinnan tueksi. Sarasoja vinkkaa, että vihkisormusta valitessa kannattaa huomioida, että sen rinnalle voidaan liittää myöhemmin toinen ja kenties kolmaskin sormus vuosien ja yhteisen matkan varrella.

”Sormus on kaunis ja ajaton merkkipäivälahja, joka ilahduttaa jokaisena päivänä. Sillä on myös naisille tärkeä symbolinen arvo.”

Oulun Korun laajan valikoiman ja palvelualttiit ammattilaiset löydät myymälästä osoitteesta Kirkkokatu 19, 90100 Oulu.

Puh: 044 740 3528
Sähköposti: oulunkoru@oulunkoru.fi

Lisätietoa löydät verkkosivuilta www.oulunkoru.fi

 

Artikkeli on Oulun Korun tuottamaa kaupallista sisältöä.