Arvokello on muotivirtausten yläpuolella ja pitkäikäinen valmistujaislahja

Oulun Korussa myydään rannekelloja enemmän kuin koskaan aiemmin. Hiukan yllättäen nuoret asiakkaat korostuvat asiakaskunnassa: Monella parikymppisellä ei ole ollut kelloa aiemmin ja kun se ostetaan, valinta on ajaton arvokello. Kello on myös henkilökohtainen, unohtumaton valmistujaislahja.

Oulun Korun Rotuaarin kivijalkamyymälässä myydään rannekelloja takavuosia enemmän. Matti Sarasoja kertoo, että kasvua lisää muun muassa  nuorten keskuudessa yleistynyt kelloharrastus. Älypuhelimista ei ole kellojen syrjäyttäjäksi, sillä kello kertoo paljon muutakin kuin kellonajan.

”Arvokellojen kysyntä on kasvanut luontaisesti ja niitä käydään mielellään kokeilemassa eli rannettamassa. Monelle kaksikymppiselle kello on ensimmäinen ja kun se ostetaan, halutaan ostaa hyvä”, Sarasoja sanoo.

Oulun Korun valikoimissa on rannekelloja muutamien kymppien hintaluokasta alkaen. Myös muotimerkkien trendikellot ovat suosittuja, mutta kun kellosta halutaan vuosien ja vuosikymmenten kumppani, valinta kohdistuu mekaaniseen laatukelloon.

”Arvokello voidaan ostaa esimerkiksi palkinnoksi itselle ja silloin ostetaan elinikäinen kaveri. Hyvä mekaaninen rannekello kestää huollettuna eliniän, minkä jälkeen sen tarina jatkuu jälkipolvien kanssa. Arvokellon ostaja ei osta vain ajannäyttäjää, vaan jotain paljon enemmän.”

Omistajan kellon merkki ja malli kertovat paljon hänen persoonallisuudestaan, harrastuksistaan ja arvoistaan. Kello voi olla kovaa rasitusta kestävä haasteellistenkin olosuhteiden kumppani, tai hillitty asukokonaisuuden täydentäjä.

”Arvokelloille on yhteisenä piirteenä erittäin hyvä viimeistely ja paneutuminen pieniinkin yksityiskohtiin.”

Sarasoja huomauttaa, että mekaaninen kello on helppo nähdä ympäristötekona, sillä sen käyttöikä on poikkeuksellisen pitkä. Sama piirre tekee arvokellosta myös valmistujaislahjan, jolla on hyvin suuri tunnelataus. Sarasoja vertaa, että kellolahjassa valmistuneen vuosia kestänyt työskentely kohtaa mekaniikan ja käsityön taidonnäytteen, jonka taustalla on vuosikymmenten tai vuosisatojen historia.

”Arvokelloja ei ole brändätty hetkessä, vaan ne ovat syntyneet vilpittömästä työstä, josta on vuosikymmenten aikana kasvanut kysytty tuote. Sitä ei ole saavutettu mainostamalla, vaan sillä että kellolla on oma tarinansa ja historiansa, jota vaalitaan edelleen.”

Samalla arvokellot ovat muotivirtausten ulottumattomissa. Usein kellomerkeillä on vain muutamia mallistoja, jotka ovat säilyneet vuosikymmenten kuluessa kutakuinkin muuttumattomina.

”Omegan nuorin tuoteperhe on 50-vuotias. Kun näiden kellomerkkien tulevaisuutta mietitään, niin arvokello ei ole koskaan vanha. Eihän ikääntynyt Ferrarikaan olen koskaan vanha auto, vaan se on Ferrari, klassikko.”

Koska rannekello on kantajansa persoonallisuuden merkki, lahjan saaja ja antaja tulevat usein hyvissä ajoin tutustumaan malleihin ja etsimään sopivaa kelloa. Usein tietyt brändit ovat jo Oulun Koruun saapuessa mielessä. Tunnelma kohoaa jo kellon sovitusvaiheessa ja huipentuu valmistujaispäivänä.

”Arvokelloon liittyy vahva tunnelataus, sillä se tulee seuraamaan omistajaansa vuosikymmenten ajan ja on mukana rakentamassa tämän tarinaa. Arvokello tulee omistajalleen hyvin henkilökohtaiseksi, sillä se viestii itselle tärkeitä asioita enemmän kuin kenties mikään muu esine.”

Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme ja löytämään upea valmistujaislahja!

 

Kirkkokatu 19, 90100 Oulu.

Puh: 044 740 3528

Sähköposti: oulunkoru@oulunkoru.fi

 
Lisätietoa löydät verkkosivuilta www.oulunkoru.fi

 

 

Artikkeli on Oulun Korun tuottamaa kaupallista sisältöä.