SAKA:lle löytyi paras paikka Oulusta

Suomen Autokauppa Oy:n uudet, modernit tilat rakennetaan paraatipaikalle Oulun kaupungin tontille Oulunporttiin.

Riittävän iso tontti ja rakennusoikeus mahdollistavat SAKA:n liiketoiminnan kasvun ja uusien työntekijöiden rekrytoimisen Oulussa, kertoo johtaja Sami Mäentausta.


“Meille on tärkeää, että autokauppa sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella, rakennusoikeutta on riittävästi ja tontilla tarpeeksi paikoitustilaa asiakkaita ja myytäviä autoja varten. Oulunportista löysimme sellaisen paikan”, kertoo kehitys- ja toimitilajohtaja Petri Poukkula Suomen Autokauppa Oy:sta.

SAKA eli Suomen Autokauppa Oy alkoi etsiä Oulusta tonttia uudelle myymälälle vuoden 2018 alussa. Uudet tilat otetaan käyttöön jo keväällä 2020.

“Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden kanssa yhteistyö on sujunut saumattomasti. He ovat vastanneet nopeasti tarpeisiimme ja olleet joustavia. He ovat esimerkiksi aikaistaneet tien rakentamista tontille, jotta pääsemme rakentamaan jo syksyllä”, Poukkula kertoo.

Poukkulan puhelin piippaa viestin merkiksi. Hän kertoo, että viesti liittyy Oulunportin alueen kiertoliittymään.

“Olin yhteydessä kaupungille ja sanoin, että kiertoliittymän pitää olla tarpeeksi iso raskaan liikenteen ajoneuvoja varten. Nyt tuli viesti, että se otetaan huomioon”, hän sanoo tyytyväisenä.

Kun yritys on mukana jo kaavoitusvaiheessa, kaupunki pystyy räätälöimään yritysten tarpeisiin sopivat ratkaisut ja varautumaan esimerkiksi siihen, että yritys kasvaa ja tarvitsee lähitulevaisuudessa lisätilaa.

Näkyvällä paikalla

Suomen autokaupalla on 16 toimipistettä ympäri Suomen. Nopeasti kasvavalle yritykselle on ensisijaisen tärkeää päästä Oulussa näkyvälle paikalle ja saada nykyistä enemmän tilaa.

“Meidän tontti sijaitsee ihan nelostien varrella eli se näkyy päivittäin tuhansille ihmisille. Liikenne alueella sujuu, ja se on tärkeää paitsi asiakkaiden kannalta myös siksi, että logistiikka toimii, kun kuljetamme myytäviä ajoneuvoja isolla kuljetuskalustolla”, kertoo rahoituksesta ja taloudesta vastaava johtaja Sami Mäentausta.

Oulun kaupungilla on tarjolla yritystontteja kaupan alan yrityksille eri puolilla Oulua. Ne kaikki sijaitsevat keskeisillä paikoilla hyvien kulkuyhteyksien varrella. Valmis kunnallistekniikka, edullinen hintataso ja tonttien räätälöitävyys ovat yritysten näkökulmasta Oulun vahvuuksia.

“Olemme todella tyytyväisiä kaikin puolin. Sekin on meidän kannaltamme hyvä, että Oulunportin alue rakentuu valmiiksi lähes kerralla”, Mäentausta kehuu yhteistyötä.

Sami Mäentausta ja Petri Poukkula pitävät Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluita hyvänä ja joustavana yhteistyökumppanina.

oulu_yyp_uusi2

Etsitkö yrityksellesi tonttia toimitilarakentamista tai muuta liiketoimintaa varten? Onnistu, menesty Oulun yritystonteilla. Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut vastaa yrityksesi tonttitarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, niin tehdään yhdessä Oulusta paras paikka yrityksellesi: ouka.fi/yritystontit

Katso Oulun Kaupungin vapaat yritystontit tästä!

Artikkeli on Oulun Kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelujen tuottamaa kaupallista sisältöä.